Råd om urinveisinfeksjoner

Spørsmål

Hei!

Har ikke et direkte spørsmål, men heller noen gode råd til jenter/kvinner som sliter med resividerende urinveisinfeksjoner! Jeg er selv plaget med dette problemet. Det har nærmest blitt en "livsstil" å gå på antibiotikakurer etter antibiotikakurer! Det går bare noen få dager etter siste kur, så kjenner jeg den velkjente "murringen" i blæra og straks begynner det med svie ved vannlatning og hyppige toalettbesøk hvor hver dråpe føles som en lettelse. Nå har jeg "endelig" tatt opp kampen med min egen kropp! Det er faktisk utrolig viktig å se på hvordan hverdagen fungerer. Jeg har en stressende jobb. Holder meg lengst mulig og drikker lite. Dessuten var jeg vel heller ikke verdensmester i å kle meg varmt i underlivet. Isteden for å klage har jeg gjort dette som har hjulpet VELDIG : Jeg TAR MEG TID til å gå ofte på toalettet. Forsikre meg om at jeg sitter riktig på toalettet som er rett i ryggen ikke fremoverbøyd. Så må man tømme blæra skikkelig. Og for all del tørke seg forfra og bakover! Jeg har også bebynt å alltid ha med meg en flaske vann slik at jeg får i meg masse væske. Hver dag tar jeg c-vitamin brusetabletter som lager et surt mijø, dette råd fikk jeg av en lege. Samtidig tar jeg også tranebær. Feks kan man kjøpe sitroner og presse de i kaldt vann, også bra. Nå har jeg også gått til innkjøp av ulltruser! Hvem trenger vel å være sexy til alle tider?:) Er så glad for at jeg endelig har tatt opp kampen selv, og nå har jeg ikke hatt en eneste urinveisinfeksjon! Så mine råd i kortfatthet er : Late vannet ofte, drikke mye, drikke sure drikker med c vitaminer, og kjempeviktig å være VARM i underlivet!

Klem fra lille meg

Kvinne, 30 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Takk for gode råd som jeg støtter deg helt og fullt i. Noen er mye plaget med mange urinveisinfeksjoner og da er det fornuftigere å forebygge slik som du gjør fremfor å stadig måtte teste urinen og ta antibiotikakurer.

Nå må jeg også si at hvis du har en skikkelig urinveisinfeksjon med symtpomer og utslag i urinen så er det nok fornuftig å bli kvitt den med antibiotika. Noen slike infeksjoner kan gå over av seg selv, spesielt hvis det kun er lette symptomer. Imidlertid kan en urinveisinfeksjon også gå videre til en nyrebekkenbetennelse, og det kan være en alvorlig tilstand.

Som i all medisin er det et viktig prinsipp; Forebygging er den beste behandling!!

Lykke til og takk for rådet!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-