Plager ved vannlating

Spørsmål

Jeg har i lengre tid, ca. 1 år fått vondt i kroppen når jeg vil tisse. Trenger ikke være veldig trengt, bare være en stund siden sist jeg gikk på do. Jeg får da en blæresprengaktig følelse, videre knyter det seg i halsen, av og til får jeg vondt i bihulene og alltid topper det seg med hodepine. Akkurat som om jeg får et trykk i hele kroppen, jeg må få ut før ubehaget gir seg. Uten at jeg vet hvordan det føles, kan det kjendes ut som om jeg får vondt sånn kjertelvondt. Alså et skikkelig ubehag i kroppen. Har som sagt hatt dette lenge, kommer og går, men har blitt oftere i den senere tid????

Kvinne, 34 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !
Jeg vet ikke helt hva du mener med "kjertelvondt", det er et uttrykk jeg ikke har hørt før, og det er ingen medisinsk tilstand.

Selv om ikke symptomene dine er helt typisk for blærekatarr, er dette ihvertfall det første jeg ville ha undersøkt, da dette ofte kan arte seg forskjellig fra person til person.

Det gjør du med å levere inn en prøve av morgenurinen din til lege, som så undersøker denne, og finner ut om du har urinveisinfeksjon. Evt kan prøven også vise "spor av blod", hvilket igjen kan være et tegn på f.eks. nyrestein.

Så det eneste fornuftige du kan gjøre her, er å starte med å få undersøkt urinen din.

Lykke til !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-