Nyrestein

Spørsmål

Hei. For en måned siden fikk jeg et nyresteinanfall. Jeg dro på legevakta og fikk tatt en CT som påviste at jeg har tre steiner i venstre nyre og to i høyre. De er på 3-4mm. Etter dette har jeg hatt regelmessige anfall og har vært innlagt på sykehuset to ganger for smertebehandling. Legene mener at steinene skal komme ut av seg selv, men for meg er det ubehagelig å gå med sterke smerter som påvirker hverdagen min i stor grad. Er det riktig at det ikke skal opereres når steinene er såpas små, selvom de gir kraftige smerter? Jeg har tatt ultralyd som viser at steinene ikke blokkerer for urinrøret. Kan steiner som er så små og som ikke sperrer for gi smerter? Det er heller ikke hver gang urinstixen gir utslag, må den gjøre det? Jeg har blitt utredet hos gynekolog for å utelukke at smertene kommer derfra, men alt så bra ut. Jeg sliter mye med kvalme og oppkast under anfallene.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Små steiner kan gi smerter selv om de ikke blokkerer urinløpet. De kan irritere muskulaturen i veggen og gi sammentrekninger som er vondt. Steinene er så små at de høyst sannsynlig vil avgå spontant. Kirurgi vil neppe ha noe for seg. Jeg ville sett dette an med mye væskeinntak, betennelsesdempende i form av Voltaren tabletter og ny kontroll CT/ultralyd. Det er også viktig å utrede hvorfor du får steiner og hva slags type det er. Kostholdsomlegging eller medisiner kan redusere steindannelse

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-