Nyrebekkenbetennelse i Filipinene

Spørsmål

Hei. Er på Filipinene. Tre dager siden fikk veldige smerter bak på høyre side, med oppkast. Dro til nærmeste sykehus, tok blodprøve, urinprøve og skjermbilde. De sa det var nyrebekkenbetennelse. Fikk medisiner: Tamsulosin Hci tamsumax 400 mcg
Og Ciprofloxacin iprobac 500 mg. Nu er det tre dager siden smertene startet. Har ennu noe smerter, men ikke det samme som til å begynne med. Verkingen flytter seg. Noen ganger på høyre side foran til bak på høyre side.
Det jeg lurer på er medisineringen er riktig og hvor lenge man må regne med å ha smerter. Fikk smertestillende dexketoprofen, trometamol ketesse 25 mg. Føler meg noe kvalm innemellom.
På dag tid når jeg er i bevegelse er det ikke så ille, det er på kvelden og natten når jeg ligger jeg merker det mest. Jeg er 65 år.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Hvis diagnosen nyrebekkenbetennelse er riktig, så er medisinen Ciprofloxacin en antibiotikatype som oftest kurerer den sykdommen. En vanlig dosering er 500 mg 2 ganger daglig i minimum 7 dager, men gjerne lenger. Der finnes bakterietyper hvor Ciprofloxacin ikke virker, og jeg vet ikke om de har sendt urinen din til dyrkning for å se hvilke bakterier du hadde. Men hvis du er under bedring, hvilket det kan høres ut som, så er det et tegn på at medisinen etter alt å dømme virker.
Du bør forhøre deg med legen / sykehuset du var på, om når du skal slutte. Jeg tenker at du helst bør være aldeles symptomfri på alle måter, dvs uten smerter og ingen feber. Det er ikke uvanlig å bruke antibiotika i et par uker mot nyrebekkenbetennelse. Du må også ta det mer med ro enn vanlig.

Får du stigende feber, mer smerter eller andre symptomer, så må du oppsøke lege igjen.

Tamsulosin er en medisin som brukes mot vannlatingsplager hos menn som følge av forstørret prostata, altså litt "dårlig avløp". Jeg vet ikke om du har det. Det er ikke en medisin mot nyrebekkenbetennelse.
De smertestillende medisinene synes jeg knapt at du skal bruke, for du trenger heller å kjenne smertene, for å kunne avgjøre om du er bedre eller verre. Så sterke smertestillende kan dempe smerter så mye at du ikke får med deg at du evt blir verre i sykdommen, om det skulle skje.

Ideelt sett bør du sjekke at urinen din er uten bakterier, et par uker etter at kuren er over. Nyrebekkenbetennelse vil vanligvis gi stigning i blodprøven CRP også, så sørg for å få sjekket denne før du slutter på antibiotika. Den skal for friske personer ligger på 5-10 eller lavere. Er den høyere enn det, så kan det type på at du trenger antibiotika i lengre tid.

Alt dette er skrevet under forutsetning av at diagnosen nyrebekkenbetennelse er korrekt, og det får en går ut fra, men for ordens skyld vil jeg legge til at jeg har ingen mulighet til å overprøve eller kvalitetssikre at det faktisk er dette som er diagnosen i ditt tilfelle. Jeg har imidlertid heller ingen informasjon som taler imot at det er korrekt diagnose.

God bedring!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-