Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Murrende smerte over skambeinet

Spørsmål

Hei!
Jeg har i nå snart 3 mnd hatt en svak smerte/ubehag i magen ca 7-8 cm nedenfor navlen/6-7 cm over skambeinet(midten av underlivet?). Smerten er litt svakt murrende/verkende. Minner litt om menstruasjonssmerter i mild grad, men det er ikke helt likt. Etter jeg har tisset blir ubehaget verre en liten 5 min periode og etter samleie og orgasme. Ubehaget er der nesten hele tiden, men varierer noe grad. Noen ganger kan den være helt borte, men stort sett er det noe konstant. Det er svakt og hindrer meg ikke i hverdagen utenom at jeg blir litt bekymret. Jeg har ikke noe blod i utflod eller andre plager, og mensen har vært ganske normal med unntak at den hver periode har forskjøvet seg 1 uke. Har vært hos fastlege som sendte meg til gynekolog med ultralyd, samt innom urolog og en ultralyd av magen. Alt er normalt på de testene utenom litt dårlig blærekapasitet og mulig endometriose, men det gir en annen form for smerte og er relatert til menstruasjon. Har ingen plager fra tarmene. Jeg tror ubehaget/smerten kom etter at jeg onanerte en gang og prøvde kanskje litt vel kraftig å få orgasme, jeg holdt hånden over magen på det området jeg har beskrevet smerten er i, da det hjelper på orgasmen, og lurer da på om jeg kan kanskje ha trykket litt for hardt? Synes dette er litt pinlig. Spm blir om det går ann at jeg har "skadet" noe der innen under det forsøket? Burde jeg bekymre meg for kreft eller lignende? Fastlegen har sagt at vi skulle se det an. Det er akkurat som det blir litt bedre når jeg ikke har samleie eller orgasme, men så ser jeg kjæresten min og så blir det det samme igjen (vi har avstandsforhold) og ubehaget starter i samme grad som tidligere. Ser kjæresten 1 gang i mnd. Smerten forverres ikke av aktivitet. Men har jeg sittet lenge og jeg ikke merker noe og skal bevege meg, så merker jeg det når jeg startet bevegelsen, og så går det bort igjen og kan bli helt bort om jeg trener, går osv, men med en gang jeg har tisset eller slikt merket jeg at det er der igjen. Mvh

Svar

Hei.

Du kan definitivt ikke ha skadet noe som helst med presset over magen mens du onanerte. Og i tillegg ville gynekologisk undersøkelse inkl ultralyd ha avslørt eventuelle sykdommer eller skader. Så det kan du utelukke. Kreft kan du også se bort fra, siden du er nylig undersøkt og det ikke ble funnet noen mistanke om det.

Fastlegen din har sagt at du skal se dette an. Det er mulig at det er et godt råd, for så lenge en ikke finner tegn til sykdom (og bra er jo det) så finnes der jo heller ingenting å behandle eller noen behandling eller tiltak som kan forsøkes.

Utover et har jeg forøvrig ingen tanker om hva dette kan skyldes, siden alt er sjekket allerede. Dvs den mest sannsynlige forklaringen kunne jo imidlertid være blærekatarr / urinveisinfeksjon, evt mindre sannsynlig klamydia som er svært vanlig i din alder, men jeg ser ikke at du har nevnt noe om du har blitt sjekket for dette? Hvis ikke det er sjekket, så må du helt klart få dette gjort, siden det er det første en tenker på med slike symptomer.

Ha det bra, håper rådet er til nytte.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-