Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Mørkegul utflod fra penis før urinering

Spørsmål

Det kommer litt gult eller litt mørkt, ikke ofte, før urinen kommer

Mann 78
Svar

Hei.

Her var det dessverre svært lite informasjon for å kunne gi deg et godt svar, og du har heller ikke stilt noe spørsmål, så jeg vet dessverre ikke hva du ønsker informasjon om. Derfor velger jeg å kommentere det du har skrevet til oss , og å gi deg noen råd. Du er altså en mann på 78 år, som forteller at det kommer et eller annet "gult eller litt mørkt" før du begynner å urinere. Det skjer ikke ofte, forstår jeg også. 

Jeg vet forøvrig ikke noe om din helse forøvrig, om du har andre sykdommer, eller om du har noen plager eller ubehag fra urinveiene.

Det er i seg selv ikke noe typisk symptom for noe som helst, det du her forteller om, men samtidig skjønner jeg at du etter alt å dømme bekymrer deg over dette, siden du skriver til oss om dette.

Da tenker jeg at det må være riktig for deg å oppsøke fastlegen for dette, for å se om det kan ha med sykdom å gjøre. Medvirkende årsak til at jeg gir deg dette svaret, er at du er 78 år, og fordi vi vet at sykdom oppstår med økende hyppighet jo eldre vi blir. Derfor er det nok riktigst å oppsøke lege for dette. Det du da vil oppnå, er å få klarhet i om det har med sykdom å gjøre eller ikke, og om det skyldes sykdom, så vil du få behandling.

Det er veldig vanskelig å si noe om konkret om hva dette eventuelt kan skyldes, med så lite informasjon som dette, men det første jeg tenker på er at infeksjon må utelukkes. Ta derfor med deg en morgenurinprøve til legebesøket, så vil legen kunne finne ut om du har en urinveisinfeksjon eller ikke. En infeksjon eller annen sykdom i prostata må også utelukkes, siden det ikke er uvanlig i relativt høy alder som din.


Jeg håper at rådene her kan være til nytte for deg, og ønsker deg lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-