Mann på 60 har hyppig vannlating og konstant trang til urinering, dagen etter alkoholinntak

Spørsmål

Hei. Jeg er en mann på 60 år. I den siste tiden har jeg begynt å få problemer med vannlating etter inntak av alkohol. Det er dagen derpå det er verst, under festen fungerer alt normalt, men dagen derpå føler jeg trang til tissing nesten hele tiden, og når jeg tisser, så kommer det ikke store mengder urin, men trangen er der nesten hele tiden. Hva kan det være feil med vannlatingsprosedyren min?

Mann 60

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Alkohol er vanndrivende, og kan sikkert ha en medvirkende årsak her. Men samtidig vet vi at voksne menn svært ofte opplever tiltagende problemer med vannlating, relatert til prostatakjertelen. Den vokser med årene, avløpet kan bli trangere, og det kan gi symptomer i form av svak stråle, hyppig vannlating, etterdrypp, følelsen av å ikke få tømt seg ordentlig osv. Det skyldes i flertallet av tilfellene forstørret prostata (altså ikke-kreft), men prostatakreft kan gi de samme symptomene, spesielt i tidligere faser av sykdommen.

Siden dine problemer etter alt å dømme har med prostata å gjøre, og fordi det finnes mange former for behandling for de som trenger dette, så synes jeg du skal oppsøke fastlege som vil undersøke deg. Så vil dere kunne diskutere evt behandling, om aktuelt, samt evt videre oppfølging.

Medvirkende årsak til å bli legeundersøkt, er naturligvis også å få utelukket prostatakreft. Når det er sagt, vil jeg naturligvis legge til at det er ikke slik at jeg her og nå mistenker at du kan ha det, men siden det er en reell mulighet for alle menn, og fordi det ikke er helt sjeldent, er det prinsipielt sett riktig med en legeundersøkelse her.

Ta for ordens skyld med en urinprøve også, for å se etter infeksjon, for det kan også gi hyppig vannlating.

Håper informasjonen er til nytte. Ha det bra.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn