Mann med urinlekkasje

Spørsmål

Etter at jeg har tisset "lekker" det alltid noen dråper til. Slik har det vært en stund, men det blir stadig mer. Uansett hvor lenge jeg rister penis etter jeg har tisset, kommer det alltid mange dråper noen minutter etterpå. Det er ganske ubehagelig for en 30-åring å kjenne man blir våt i underbuksa uten at man kan gjøre noe med det.
Jeg har nevnt det for min lege som sier dette er helt vanlig og at dette er noe jeg må lære meg å leve med. Dette finner jeg undelig. Jeg har testet meg, og har ikke hatt noen kjønnssykdommer.

Mann, 30 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det du beskriver er ikke helt uvanlig, hvis det er en trøst. Det er mange menn som kan være plaget med dette, og det er ikke alltid like lett å bli kvitt problemet. Som regel er det urin som ligger i urinrøret som lekker ut etter en liten stund. Du beskriver at du rister for å få ut den siste dråpen. Et alternativ til dette er å bruke papir for å klemme ut de siste dråpene.

Når du står og tisser og er ferdig med vannlatingen, kan du trykke like bak pungen, lett oppover. I dette området har du en liten kul som er akkurat der hvor urinrøret svinger fremover. Hvis det ligger urin her vil dette trykket trykke ut den siste skvetten.

Husk også på å ta deg god tid på toalettet slik at du får tømt blæren så godt som mulig.

Lykke til!