Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kuren mot urinveisinfeksjon virket ikke

Spørsmål

Hei! Kvinne på 28 år. Fikk akutt UVI med svie og hyppig vannlating. Har hatt dette før så kjenner igjen symptomene. Forsøkte å drikke det vekk og det hjalp mye. Symptomene ble mye bedre, men jeg kunne kjenne en kriblende følelse i underlivet og måtte ofte på toalettet, dog med full blære og ikke smerter. Fikk også stikkende smerter høye i ryggen på venstre side. Derfor satt lege meg på Selexid i 5 dager. Fikk kur etter samtale da jeg ikke hadde mulighet til å komme innom. Har gått hele kuren nå, men har denne murrende følelsen konstant + må ofte på toalettet (ikke smerter). Pleier vanligvis å gå på toalettet 4 ganger daglig, men nå er det 8-10 ganger med full blære. Må nevne at jeg er normalvektig og ikke økt tørst. Jeg sluttet å snuse for to uker siden.

Kvinne 28
Svar

Hei.


Du har altså gjennomført en kur mot en sannsynlig urinveisinfeksjon, med anbefalt varighet (3-5 dager), og medisinen som var valgt var i utgangspunktet et riktig valg. Men du har allikevel ikke blitt symptomfri. Det betyr etter alt å dømme at antibiotikaen du brukte, ikke virket optimalt mot akkurat de bakteriene som forårsaket din UVI. Det er en ikke helt uvanlig situasjon. 


Det du derfor nå bør gjøre, er å oppsøke lege påny og forklare dette, slik at du kan få deg en ny kur med en annen antibiotika, for eksempel Trimetoprim eller Furadantin. Du bør også levere inn morgenurin før ny kur, slik at denne kan sendes til dyrkning. Da vil man kunne identifisere bakterien, samt finne ut hvilke antibiotika som virker og hvilke bakterien er resistent for. 


Lykke til og god bedring.