Kronisk urinveisinfeksjon

Spørsmål

Jeg er en 27 år gammel jente som fikk urinveisinfeksjon første gang for to år siden. Siden har det gått slag i slag, med antibiotika, x antall liter juice om dagen, tranebærtabletter, akupunktur, og homeopatmidler. Jeg er nok bedre i perioder hvor jeg går til homeopat men også da har jeg plager. Jeg følger alle "gode" råd jeg har lest angående forebyggelse. Jeg er veldig imot å spise antibiotika i tide og utide men har ikke noe valg når jeg får vondt nok. Legen min gir meg kur på kur. Bør jeg kreve og bli sendt til en spesialist og hva kan denne eventuelt gjøre?

Sykdommer: Kronisk urinveisinfeksjon
Medisiner: Telfast/ventoline/flutide

Kvinne, 27 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Du skriver ikke hvilke symptomer du har når dette står på. Imidlertid er det slik at man ofte kan ha symptomer fra urinveiene uten at det virkelig er en bakteriell infeksjon, på samme måte kan det være "grums" i urinen uten symptomer og da skal det heller ikke gis antibiotika.

Jeg synes absolutt du skal få en undersøkelse hos en spesialist hvis du har kronisk urinveisinfeksjon. Urinen bør undersøkes med bakteriedyrkning og trolig bør urinveiene undersøkes med røntgen, en såkalt urografi eller miksjonscystografi.

Snakk med legen din om dette og si at du ikke er fornøyd med bare å ta gjentatte antibiotikakurer.