Klar væske fra urinrøret.

Spørsmål

Hei!
For to år siden fekk jeg gule utflod og svie ved urinering, dette meinte legen at det måtte vere en urinveisinfeksjon og vart derfor behandlet etter det. Symptomene forsvant etter endt kur. Seinere igjen so fekk jeg problemer med blæren (hyppig urinering) pga at kroppen min ikke klarte å regulere væske behovet (jobber i tropiske områder), vart da sendt til en ny sjømannslege igjen som kunne konstantere blærekatar. I tillegg til hyppig urinering so hadde jeg en klare/blank væske som kom utav urinrøret(for meg so kan dette minne mest om den væsken som kommer ilag med sæden). Spurde legen om dette og han sa at det var konsentret urin. Men no snart to år seinere så har jeg fortsatt denne klare væsken, den kommer som regel etter at blæren er tømt, eller når jeg sitter på do og "trykker". Det spørsmålet jeg da stiller meg er om dette kan vere ett symptom på klamydia ?

Er årligt hos sjømannslege. Har snakket med han om klamydia og har tatt blodprøve for å prøve å påvise dette(er blodprøve nok for å påvise klamydia?).

mvh

Mann, 24 år

Svar

Hei!

Hvis jeg oppfatter deg riktig så har du altså hatt utflod fra urinrøret, først gul utflod og så blank, klar væske. Begge disse ganger er du behandlet for urinveisinfeksjon, men den klare væsken har du enda.

Slik utflod er ikke typisk for urinveisinfeksjon. Jeg tenker mer på kjønnssykdommer når det gjelder utflod fra urinrøret, men ofte er denne væsken ugjennomsiktig og tykkere.

Dette kan også være væske fra prostata, noen er plaget med betennelse i denne og det kommer en del væske i den forbindelse.

Blodprøve er ikke en vanlig måte å påvise klamydia med. Det skal tas en prøve fra urinrøret ditt gjerne med litt av den utfloden du har. Dette sendes så til undersøkelse på et mikrobiologisk laboratorium..

Snakk med legen din om dette.