Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kan prostatitt være årsak til resturin i blæren?

Spørsmål

Jeg vet at prostataforstørrelse kan skape resturin i blæren. Gjelder det også prostatitt/CPPS?

Mann 67
Svar

Hei.


Prostatitt finnes i to versjoner, akutt prostatitt (en bakteriell infeksjon) og kronisk prostatitt / CPPS (Chronic Pelvic Pain Syndrome). Begge disse kan gi resturin, selv om det på ingen måte er et vanlig symptom ved akutt prostatitt. 

Hvis det gjelder deg selv, så leser jeg under tilleggsopplysninger at du bruker Efexor. Den kan gi resturin / urinretensjon som bivirkning. Det finnes også tallrike andre årsaker, så en person med resturin bør bli utredet for årsaken til dette, slik at en kan få gitt korrekt behandling.

Ha det bra.