Kan jeg kreve noe mer?

Spørsmål

Hei!

Jeg er for tiden til utredning hos spesialist for dobbel inkontinens, som jeg har slitt med i flere år. Jeg har hatt endel tester på sykehuset, og det som de har antydet, er at de ikke helt finner ut av hva som forårsaker mine problemer med stor ufrivillig tømning av urin, samt avføringslekkasjer. Jeg har såpass store problemer, at jeg må bruke store alt-i-ett bleier døgnet rundt, siden jeg "lekker" både om dagen og natten. Det jeg lurer på, er hva jeg kan "kreve" at de gjør videre ( behandling, alternative hjelpemidler osv. )? Det er meget problematisk for meg slik situasjonen er i dag. "Alt" vil være bedre enn det det er i dag.

mvh.

Frustrert 30-åring

Mann, 30 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Du kan kreve at de gjør alt som er mulig for å diagnostisere denne tilstanden din. Hvis det ikke lar seg gjøre å påvise årsaken til at du lekker, selv etter å ha innhentet eksperthjelp og eventuelt henvist deg videre hvis de ikke finner ut av det, har du for det første rett til en "second opinion" hos en annen spesialist, men uansett full rettighet til å få den hjelpen du trenger for å minske de praktiske problemene ved inkontinensen.

Det kan være i form av trening, informasjon om bleier, bind, renslighet osv. , til informasjon om alternativ behandling og trygderettigheter.

Det viktigste er at du ikke resignerer og godtar at du må ha det slik, men at du står på og ber om videre utredning og i hvertfall så mye oppbacking som er ulig å gi, både fra fastlegen din og spesialist.

Lykke til!!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-