Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hyppig vannlating

Spørsmål

Hei. Den siste uken har jeg tisset oftere enn normalt. Føler en svak trang til å tisse mer eller mindre hele tiden. Har ikke endret på noen kostholdsvaner. Må ikke opp for å tisse på natten. Føler ikke noe ubehag når jeg tisser, normalt trykk på stråle. Har slitt med ubehag i begge lyskene over lengre tid, dette har kommet av fotball-trening. Kiropraktor har mer eller mindre utelukket brokk, da lyskene var veldig stramme/ømme på begge sider. Behandling har hjulpet med lyskesmertene. Ellers er formen helt fin.

Mann 37
Svar

Hei.


Den vanligste forklaringen på hyppig vannlating og slike plager du har, er urinveisinfeksjon. En kan ha svie også, men ikke nødvendigvis. Det behandles med antibiotika, og diagnosen stilles ut fra urin-stix. Ta derfor med deg morgenurin til fastlegen din og få dette sjekket. Be samtidig om sjekk for klamydia, som vanligvis heller vi gi svie, men ofte ingen symptomer i det hele tatt, siden du er i en alder hvor seksuell aktivitet ikke er uvanlig, generelt sett.

Jeg synes også at du skal få fastlegen din til å sjekke lyskene dine mens du er der, og generelt sett heller bruke lege til å stille eller avkrefte mulige diagnoser. Kiropraktorer er gode til å behandle ryggsmerter, men når det gjelder diagnostikk generelt, så bør du velge å bruke legekompetanse.

Hos menn med hyppig vannlating så kan sykdom i prostatakjertelen forårsake hyppig tissing. Det er vanligst i høyere aldersgrupper. Men hvis ikke du har urinveisinfeksjon, bør legen sjekke din prostata samtidig, for å se om årsaken kan ligge der.

Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-