Hyppig vannlating etter operasjon. Urinveisinfeksjon?

Spørsmål

Er man 100 % frisk ved operasjon med narkose? Operert i nakke. Tatt blodprøver. Tenker på urinveisinfeksjon.
Blir dette, evt noe annet påvist?
Urinerer litt oftere, og jeg har noe røde prikker på penishodet, men ikke vondt. Dette kom 4 dager etter operasjon. Det ble mye medisiner og lite toalettbesøk de første dagene.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Jeg går ut fra at du lurer på om enhver type sykdom vil bli utelukket, ved de forundersøkelser man gjennomgår før man skal i narkose. Slik er det absolutt ikke.

For eksempel har du nå symptomer som kan tyde på urinveisinfeksjon. Det vil ikke vises på blodprøver, som du har tatt. Pga mistanken om urinveisinfeksjon nå så må du levere inn morgenurin i et sterilt glass på legekontoret du bruker, og få dette sjekket i forhold til urinveisinfeksjon. Siden du først tar urinprøve, vil det være naturlig å sjekke for klamydia samtidig. Dette vil dog avhenge av om du har vært i noen situasjon med muligheter for smitte.

Det er mulig at du har hatt kateter (via urinrørsåpningen, gjennom penis til blæra) mens du var i narkose og under oppvåkning. Hvis du har hatt det, så er det ikke uvanlig å få urinveisinfeksjon etter å ha hatt kateter.

Jeg har betydelig mistanke til at du har urinveisinfeksjon, så få dette sjekket nå. Behandlingen er antibiotika.
Ha det bra.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn