Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hematuri / Blod i urinen

Spørsmål

Nå har jeg hatt blod i urinen siden mai. Da var det 1+.
Da dette fortsatte ble jeg henvist til sykehus for vanlig CT for å kikke på en nyrestein som har ligget på samme sted noen år. Denne var uforandret i størrelse og stilling.
Ble så henvis til urologi som kikket inni blæren min med kamera. Ved denne undersøkelsen fant de ingenting
Jeg fortsatte å ha blod i urinen og de tok derfor CT med kontrast . Alt normalt her bortsett fra nyrestein som er kjent.
Nå tisser jeg av og til synlig blod, er mørk som oransje (ølfarge). Drikker mye, og da blir urinen lys gul, men morgenurin er enda mørk.
Legen min sier jeg er ferdig utredet for om det er noe alvorlig og jeg lurer om det kan være nyrestein som er årsaken.
Hva tenker du og kan du se at de riktige undersøkelsene er foretatt? Har nå 3+ blod i urinen. Har og mye smerter i skrittet, i penis med svie og stikkende smerte i perioder.

Svar

Hei.

Dine leger har altså funnet den sannsynlige forklaringer på din hematuri (blod i urinen), det er bra. Og du har gått gjennom de anbefalte utredninger av hematuri også. Du er altså ferdig utredet i forhold til gjeldende generelle retningslinjer, og hvis legen din i tillegg har konkludert med at du er ferdig utredet, så har du i tillegg fått en individuell vurdering av dette, som konkluderer med det samme: Ferdig utredet.

Neste spørsmål blir kanskje heller om du skal gjøre noe med nyresteinen, og å få vurdert om smertene du har i skrittet og i penis, kanskje kan ha andre årsaker, som f.eks. infeksjoner, inkl seksuelt overførbare.
Lyskesmerter kan skyldes hofteleddsslitasje, jfr din vekt. Kanskje det skal undersøkes? Diskuter med fastlegen.
Ta opp disse tingene dine med legen din, for du er jo avgjort i behov av å få hjelp for dine plager, høres det ut som. Å være ferdig utredet er en ting, men det er jo ikke det samme som å ha fått hjelp for plagene sine.

Håper det var greit svar. Lykke til og god bedring.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-