Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Har jeg overdrevet blæretreningen?

Spørsmål

Hei Jeg har de siste ukene drevet med blæretrening pga. en overaktiv blære. Men nå er jeg redd for at jeg har gått for langt fordi vannlatingstrangen har blitt mye svakere, selv når blæra er full. Jeg er er redd for å utvikle en slapp blære. Er dette farlig?

Mann 23
Svar

Hei.


Det finnes ingen faremomenter forbundet med blæretrening, og det går ikke an å "trene for mye". Du kan enten få ønsket effekt av det, eller du kan få ingen effekt, men du kan ikke pådra deg noe som helst uheldig eller farlig med blæretrening.

Nå beskriver du at du har redusert vannlatingstrang. Det kan enten være at dette har en eller annen sykdomsårsak, som isåfall må identifiseres, eller det behøver ikke å skyldes sykdom, men kan ha med din subjektive oppfatning av dette å gjøre, f.eks. overfokusering på vannlating og vannlatingstrang. Slikt er fullt mulig. 

Jeg sier med det naturligvis ikke at det er det som er årsaken, spesielt ikke over nett og uten å undersøke deg, men jeg tenker høyt og generelt om mulige årsaker. Siden du nå kjenner det du kjenner, og naturligvis lurer på eventuelle årsaker, så synes jeg du skal oppsøke fastlegen med dette, for å få funnet ut hva det skyldes eller ikke skyldes. Håper svaret var tydelig og greit, og at du velger å følge rådet her. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-