Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Har jeg normal nyrefunksjon?

Spørsmål

Hei, Jeg har renset venstre nyre operativt, venstre nyre gikk opp fra 18 til 28% og høyre virker 60/70% Dette skjedde i 1997. Ved vanlig blodprøver vises bra nyrefunksjon. Mitt spørsmål er: Har jeg ikke nedsatt nyrefunksjon? Trodde kanskje at dette skulle følges opp, men jeg er superfornøyd om jeg ikke trenger. Jeg har lavt immunforsvar, og jeg brukte antibiotika i omtrent 14 år før operasjonen, så i forhold til vaksine, lurer jeg.

Kvinne 56
Svar

Hei.


Hvis det er slik at de blodprøver som viser nyrefunksjon er normale, så har du normal nyrefunksjon. 

Og det har du tydeligvis blitt fortalt, forstår jeg ut fra hva du skriver. Hvis det er din lege som har fortalt deg dette, så er det slik. Jeg har ikke tilgang til svarene på dine blodprøver, og kan derfor naturligvis ikke sjekke dette ytterligere eller bekrefte dette mer konkret.


Så til dette med vaksine. Jeg tenker at du kanskje lurer på om du kan eller bør ta covid-vaksine? Du er 56 år, og står derfor i egenskap av alder ikke først i køen foreløpig. Men om du har noen risikofaktorer, så kan det tilsi at du bør vaksineres. Det vet jeg ikke noe om, men det kan fastlegen din fortelle deg.  Du sier at du har lavt immunforsvar, men ikke noe mer om hvorfor eller i hvilken grad. Hvorvidt det er noe som bør taes hensyn til i forhold om du kan eller bør vaksineres, vil igjen fastlegen kunne fortelle deg om. 

Jeg beklager at jeg her må henvise deg til å spørre fastlegen din om det du spør om her, men det er fordi det ikke er nok informasjon i det du skriver til oss her, til at jeg skulle kunne uttale meg om dette. Men det er jo et vanlig og helt kurant spørsmål, som du med letthet får svar fra fastlegen på, så gjør det.


Ha det bra.


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-