Har du spørsmül til legen?

Doctor photo

Har du spørsmül til legen?

Skriv anonymt til en av vüre spesialister og fü svar innen Ên eller tre dager. Send spørsmül nü!

Er det vanlig med store smerter nĂĽr nyrestein beveger seg?

Spørsmül

Hei 😊takk for raskt svar angående nyrestein. Jeg var på CT av nyrene, men fikk ikke kontrast, mener jeg🤔hadde så store smerter at jeg ikke fikk det med meg, men drakk 1 liter vann før CT. Dette var onsdag 18.mars. Da var det +3 blod og +3 protein i urinen, onsdag 25.mars vistes ingenting på sticksen. Har store smerter ennå når ketogan ikke virker mer. Vil nødig ta for mye av den, men må ta 3 i døgnet om jeg skal være noenlunde smertefri, det står maks 2 på pakken. Er det vanlig med så store smerter om det er rester av nyrestein som er på tur ut??

Kvinne 54
Svar

Hei.


Da tenker jeg at diagnosen mĂĽ revurderes, og at det ikke nødvendigvis er nyrestein du har. Jeg kan naturligvis ikke slĂĽ fast at du ikke har nyrestein, men med den varigheten, og at blodet du hadde i urinen ikke er der lenger, sĂĽ mĂĽ du bli legeundersøkt pĂĽny for ĂĽ se etter andre ĂĽrsaker til dine sterke smerter. 

Smerter som er sĂĽ sterke at man mĂĽ bruke ketogan for ĂĽ dempe dem, uten sikker ĂĽrsak, er helt klart et sykdomstegn, og fravĂŚr av blod i urinen taler i noen grad mot nyrestein som ĂĽrsak. 

Jeg vil ikke spekulere i hva ĂĽrsaken kan vĂŚre, til det er der for mange teoretisk mulige forklaringer og sykdommer som kan gi sterke smerter, og om jeg skulle nevne konkrete diagnoser her, sĂĽ ville det kun blitt tilfeldig gjetning, noe du ikke har noen som helst nytteverdi av. Det som er viktig, er ĂĽ gi deg rĂĽd om hva du skal gjøre nĂĽ. Jeg synes at du absolutt skal oppsøke din fastlege i morgen, nĂĽr du faktisk har sĂĽ sterke smerter som det du forteller om her, og du mĂĽ bruke sĂĽ sterke medisiner over lengre tid. 

Lykke til og god bedring.