Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

En oppfylling

Spørsmål

Hei, Jeg er en mann på 32 år og har hatt fast seksuell partner i 4 år. Spørsmålet mitt retter seg ikke direkte mot kjønnssykdommer i betydningen av at jeg har hatt andre seksuelle partnere. Imidlertid oppdaget jeg under onanering at jeg hadde noe under penishodet jeg ikke har lagt merke til før. Det føltes ut som en hard, tynn liten pinne eller nål. Usikker på om den var bøyelig eller om den bare gikk i ett med vevet under da jeg klemte på den. Jeg første å dra forhuden tilbake for å se om noe stakk ut, uten resultat. Det kan og være en sene, men synes likevel det var rart siden jeg aldri har opplevd noe lignende tidligere. Den gjorde ikke vondt, men var bare veldig stiv/hard. Ca 1,5/2cm lang og rett. Den forflyttet seg over penishodet da jeg dro forhuden frem. Jeg kjenner den også i slapp tilstand, men dog ikke like hard.

Mann 32
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Det eneste jeg forbinder med det du beskriver er at det i sjeldne tilfeller kan oppstå en brist i en liten del av svamplegemene som penisskaftet er bygget opp av eller en brist av den stramme hinnen som omgir disse, muligens begge deler. Dette kan føre til at blodet, som er forutsetningen for at ereksjonen skjer, får en liten ny vei å strømme til, som så kan føles som en fastere forhøyning eller, som du skriver, en sene som plutselig befinner seg der det før var helt normalt penisrelieff. Rimeligvis vil dette fortone seg som mindre fremtredende når penis ikke er erigert. Du skriver imidlertid at den synes å kunne forskyves  over penishodet, så det er jo da noe som vel ikke denne førstnevnte forsøket på forklaring skulle kunne avstedkomme, da er den vel følgelig muligens lokalisert til huddelen og ikke til svamplegemene. 


Det høres ut som dette er en sak for en spesialist i urologi, det er vanligvis dem som vurderer forandringer som dette. Det medfører at du må ha en henvisning til urolog og da kommer du ikke utenom en tur til fastlegen. Han eller hun vil rimeligvis også kunne være behjelpelig med en forklaring på hva dette kan dreie seg om idet han da får anledning til å undersøke deg og snakke med deg om dette, som altså synes å være nokså ualminnelig. Ventetiden til urolog kan være lang, men hvis du befinner deg i en by så kan ofte privatpraktiserende urologer være lettere tilgjengelige. God bedring og lykke til !