Blod i urinen

Spørsmål

Jeg var ute på joggetur for noen dager siden, da jeg kjente en smerte i underlivet. Den ble verre etterhvert som jeg løp, og tilslutt måtte jeg roe ned tempoet og spasere resten av turen. Da jeg kom hjem gikk smertene gradvis over, men jeg hadde tydelig blod i urinen, noe jeg ikke har hatt før. I ettertid har jeg ikke hatt smerter eller blod i urinen, men jeg lurer på hva dette kan ha vært (nyrestein?), og om jeg bør gå til lege (hvis jeg absolutt ikke har lyst)?

Mann, 21 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !
Du lurer på hva dette kan ha vært, og nevner nyrestein som en mulighet.
Det er avgjort en mulig forklaring, men det blir imidlertid bare ren gjetning og spekulasjon både fra din og min side, så lenge du ikke går til lege med dette. Og spekulasjoner er ikke godt nok, når det gjelder helsen !

Det fremgår at du har lite lyst til å gå til lege, og noen har det slik. Imidlertid er det allikevel slik at visse ting bør man absolutt gå til lege med, for å utelukke alvorlig sykdom, og blod i urinen er en slik ting.

Ta med deg en morgenurinprøve på et rent glass og oppsøk lege. Jeg synes også at du bør nevne når du bestiller time, hva det gjelder, slik at du ikke må vente i flere uker på time.

Det var fornuftig av deg å spørre oss til råds her, i motsetning til bare å "se det an", så følg nå rådet du har fått her, og få dette undersøkt !

Lykke til !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn