Blod i urinen

Spørsmål

Hei,
Jeg har et spørsmål vedrørende blod i urinen. Det ble oppdaget for ca. 5 år siden at jeg hadde blod i urinen. Etter cystoskopi og røntgenundersøkelse ble det ikke funnet noen årsak til dette. Har sjekket blodmengden kontinuerlig; den har vært konstant. Var nettopp til ultralydundersøkelse, som også var negativ. Er usikker på hvordan jeg skal forholde meg til dette nå siden jeg fortsatt har blod i urinen. Burde jeg fått utført cyctoskopi på nytt f.eks.?

Kvinne, 27 år

Svar

Hei!

Hvis du har hatt blod i urinen så lenge uten at det har tilkommet andre symptomer ville jeg ikke vært så veldig bekymret.

Det er ikke bestandig man finner årsaken til dette, og hvis cystoskopi, urografi og ultralyd er normale er det neppe noen alvorlig årsak til dette. Jeg gjetter på at dette er blod du ikke ser selv men som påvises i urinprøven.

Det er ofte beroligende å ta flere undersøkelser, men det er ikke sikkert at du slår deg til ro selv om undersøkelsen er negativ, noen ganger må man bestemme seg for at "her er det ingenting å finne og ingen tegn til alvorlig sykdom forøvrig."

Spør legen din om hun har noen som helst slags mistanke om farlig sykdom som årsak til blodet i urinen.