Blod i urinen og svie: Sannsynlig urinveisinfeksjon

Spørsmål

Hei. På lørdag drakk jeg vodka for første gang. Har drukket alkohol tidligere i form av øl. Brått i går (søndag) begynte jeg å tisse blod. Jeg trodde først det var mensen, men skjønte fort at det ikke var det. I dag har jeg også tisse blod og det svir veldig når jeg tisser (kun når det går mot slutten). Jeg er spl fra tidligere og minner meg om UVI? Har vært plaget med dette tidligere ( ikke i form av at det kommer blod) og tok første dosen av selexid på egenhånd i dag tidlig.kr-! Dette komme av alkohol? Eller bør jeg drs å undersøke det bedre? Har ingen feber eller andre plager.

Mann 25

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Det er vanskelig å tenke seg at svie ved tissing og blod i urinen IKKE skyldes urinveisinfeksjon, hos en ellers frisk 25 år gammel kvinne. Det anser jeg som urinveisinfeksjon inntil det motsatte er bevist. Og i tillegg ser jeg ikke hvordan vodka eventuelt kunne ha ført til blod i urinen. Inntak av vodka øker nok også sannsynligheten for tilfeldig ubeskyttet sex hos noen, så om du hadde det på lørdag, så kan det også være medvirkende eller utløsende årsak til en eventuell urinveisinfeksjon, idet en del kvinner har en tendens til UVI etter sex.


Ideelt sett burde du ha fått bekreftet diagnosen urinveisinfeksjon ved å få tatt en stix før du satte igang med kuren, men når du nå først har startet, så ville jeg nok bare ha tatt denne kuren ut, f.eks. i 5 dager, og hvis du da blir helt symptomfri, så har du bekreftet at det var urinveisinfeksjon. Fortsetter det mot enhver formodning med blod i urinen etter dette, får du heller gå til lege, men det anser jeg som særdeles lite sannsynlig, da dette etter alt å dømme er en urinveisinfeksjon, som ikke har noe med vodkaen å gjøre.


Ha det bra og god bedring.


Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn