Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blod i urinen og svie: Sannsynlig urinveisinfeksjon

Spørsmål

Hei. På lørdag drakk jeg vodka for første gang. Har drukket alkohol tidligere i form av øl. Brått i går (søndag) begynte jeg å tisse blod. Jeg trodde først det var mensen, men skjønte fort at det ikke var det. I dag har jeg også tisse blod og det svir veldig når jeg tisser (kun når det går mot slutten). Jeg er spl fra tidligere og minner meg om UVI? Har vært plaget med dette tidligere ( ikke i form av at det kommer blod) og tok første dosen av selexid på egenhånd i dag tidlig.kr-! Dette komme av alkohol? Eller bør jeg drs å undersøke det bedre? Har ingen feber eller andre plager.

Mann 25
Svar

Hei.

Det er vanskelig å tenke seg at svie ved tissing og blod i urinen IKKE skyldes urinveisinfeksjon, hos en ellers frisk 25 år gammel kvinne. Det anser jeg som urinveisinfeksjon inntil det motsatte er bevist. Og i tillegg ser jeg ikke hvordan vodka eventuelt kunne ha ført til blod i urinen. Inntak av vodka øker nok også sannsynligheten for tilfeldig ubeskyttet sex hos noen, så om du hadde det på lørdag, så kan det også være medvirkende eller utløsende årsak til en eventuell urinveisinfeksjon, idet en del kvinner har en tendens til UVI etter sex.

Ideelt sett burde du ha fått bekreftet diagnosen urinveisinfeksjon ved å få tatt en stix før du satte igang med kuren, men når du nå først har startet, så ville jeg nok bare ha tatt denne kuren ut, f.eks. i 5 dager, og hvis du da blir helt symptomfri, så har du bekreftet at det var urinveisinfeksjon. Fortsetter det mot enhver formodning med blod i urinen etter dette, får du heller gå til lege, men det anser jeg som særdeles lite sannsynlig, da dette etter alt å dømme er en urinveisinfeksjon, som ikke har noe med vodkaen å gjøre.

Ha det bra og god bedring.