Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ble operert for "vandrende nyre" for to uker siden

Spørsmål

Nå kommer nok et utfordrende spørsmål. Vandre nyre og nefropeksi. Pga mye symptomer i mage, pust, flanker, urinblære, ureter, underliv ible det tatt urografi hvor de påviste 7 cm vandring av høyre nyre fra liggende til stående stilling. Pga symptombilde ble det bestemt nefropeksi. Opererte 8 april. Kirurgen var så kort og jeg sitter med mange spørsmål. Vet at den ble løsnet for så å bli festet i bukveggen med 3 sting. Skal den gro fast eller dingle i 3 sting? Umiddelbart sa kirurgen at det ikke ble vondt etterpå. Men det stemmer ikke. Føler enda at jeg ikke kan stå rett pga smerter i ryggen og det strammer liksom godt enda i sårene inni tror jeg. Som at det er stramt. Ikke feber og allmentilstand er bra. Mitt spørsmål er: Hvor lenge er det jeg kjenner på vedrøende smerter vanlig at er vondt/ubehagelig? Blir fort sliten i ryggen når jeg er oppe. Føles også rart ut inni der nyra er festa. Ikke vondt men ekkelt liksom . Kan man få kroniske plager etter å ha utført nefropeksi? Ikke så store svar man finner når få kan noe om det, og det opereres/oppdages sjelden. Alle kikhullene er også på høyre side der nyra er festet. Gassen er borte og jeg får også gått på do. Håper på noe svar. Har tatt paralgin forte et par dager men tåler så lite pga min Me så måtte gå over på voltaren/paracet. Håper på noen svar. Vedlagt bilder. Mvh

Kvinne 33
Svar

Hei.


Dette spørsmålet burde nok helst vært besvart av en kirurg, men vår kirurg er ikke tilgjengelig for øyeblikket pga påske. Jeg skal forsøke å besvare dine spørsmål, men samtidig vil jeg nok anbefale deg at du ber fastlegen din ta opp disse konkrete spørsmålene med kirurgen som opererte deg, -dersom plagene ikke avtar etterhvert. Foreløpig er det så kort tid etter operasjonen at du skal se dette an videre, og forvente bedring.


Så til dine spørsmål:

"Skal den gro fast eller dingle i 3 sting? "


Nyren vil feste seg, den vil ikke "dingle" og bli holdt kun av stingene.


"Hvor lenge er det jeg kjenner på vedrøende smerter vanlig at er vondt/ubehagelig?"


Det er helt vanlig at en har smerter og ubehag etter en operasjon. Det er jo svært kort tid siden du ble operert, kun 14 dager, og du kan derfor helt klart forvente at dette blir gradvis mindre plagsomt i ukene fremover.


"Kan man få kroniske plager etter å ha utført nefropeksi?"


Dette har jeg ikke eksakte tall på, men rent intuitivt skulle jeg tro at det ikke kan være vanlig.


Jeg ønsker deg god bedring.