Bakterieflora i underlivet

Spørsmål

Hei.
For 5 uker siden fikk jeg sopp i underlivet, ble ikke kvitt det med canesten. Prøvde Eco Vag for å gjenopprette balansen. Begynte på Pevisone krem....fortsatt ille vondt. Gynekologen tok prøver...ble vist sopp og kola bakterier. Fikk først en penecillin kur...hjalp ikke. Akkurat ferdig med ny kur..Triomotoprim sulfa.. den hjalp heller ikke. er i gang med en salve..Apolar med dekvalon. Fortsatt veldig vondt. Det klør ikke lenger, bare svir og brenner. Går på sjette uka nå, livet føles bånn...ekteskapet likedan. Kan du hjelpe meg?

Sykdommer: kola bakterier (riktig skrevet??)
Medisiner: Apolsar med dekvalon

Kvinne, 28 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er tydelig at legen din prøver forskjellige metoder for å få has på plagene dine. Du har nå prøvd både soppmidler, bakteriedrepende midler (antibiotika) mot forskjellige typer bakterier, og nå bruker du altså en kortisonsalve (Apolar).

Coli-bakterier er tarmbakterier som er den vanligste årsaken til urinveisinfeksjon, og jeg tror nok legen din har mistenkt urinveisinfeksjon i tillegg til infeksjon i underlivet. Nå når du får kortisonsalve må det være fordi det er et utslett eller en irritasjonstilstand i huden nedentil.

Dessverre er det umulig for meg å si hva som er den direkte årsaken til plagene dine nå, uten å ha undersøkt deg selv og uten å ha tatt prøver av deg. Jeg synes du skal bruke salven du har fått en periode først (slik legen har anført) og se om plagene vil gi seg. Hvis ikke bør du utredes på ny med nye bakterieprøver fra underlivet, urinprøve og gynekologisk vurdering.

Prøv å holde det tørt i underlivshuden, ikke bruk for tettsittende undertøy og sørg for å tørke deg godt etter bading og strandliv i sommer. Det kan også være fornuftig å ikke holde på urinen for lenge, men tisse regelmessig , gjerne etter bading og etter samleie, for å forhindre at bakterier får tid til å "slå seg ned" i området. Vær også forsiktig med såper i området, bruk enten bare vann eller en intimsåpe.

Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-