Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vondt å ha på seg en skjorte

Spørsmål

Har smerter i store deler av overkroppen. Det begynte i venstre overarm med støtvis smerte som flyttet litt på seg fra skulder til albu og til midt på overarmen. Etter ca 1 uke fikk jeg en merkelig følelse. Det var ubehagelig å ha på seg skjorte. Dette ubehaget har nå beveget seg over skuldrene opp i hodebunnen og til høyre arm. Det virker som om det sitter ytterst i huden. Den støtvise smerten er ikke så ofte lenger, men det andre ubehaget er der hele tiden og er veldig ubehagelig. Tar Paracetamol 3 ganger i døgnet. Det letter i 4-5 timer. Tanken har slått meg at det kan være helvetesild, men jeg har ikke noe utslett eller blemmer. Dette har nå pågått i ca 3 uker. Jeg har vært hos lege. Tatt blodprøve. Denne sier at jeg er helt frisk. Men kroppen sier noe helt annet. Kart og terreng stemmer altså ikke. Jeg er 76 år. Trener regelmessig. Sykler mye. Har syklet Grenserittet og Birken 6 ganger, ikke for å skryte, men bare så du kan danne deg et bilde av den gamle kroppen. Jeg har aldri vært syk. Det eneste jeg hadde for ca 1 år siden, var en føflekk som det var kreft i. Denne ble tatt omgående og i tillegg tok de en av lymfene som lå i nærheten, og jeg har vært til kontroll tredjehver måned i 1 år, og alt har vært bra, og de fant ikke noe i lymfen de tok. Jeg opplever at min lege tar dette på ramme alvor, men tar kontakt med dere for og forhåpentlig få mer kunnskap og hjelp. Hva vil du si veien videre bør være?

Mann 77
Svar

Hei.


Dette er ikke enkelt å si noe konkret om, og det samme har jo legebesøket ditt vist, siden de tydeligvis ikke fant noen forklaring på plagene dine. 

Det eneste jeg kan si med sikkerhet, er at et ikke er helvetesild. Det er fordi det aldri krysser kroppens midtlinje. Og hos deg så har jo dette beveget seg fra venstre til høyre side av kroppen.


Videre har vi dette med at det er vondt å ta på seg en skjorte. Det betyr at det er økt følsomhet i huden, eller at hudnervene sender feil nervesignal til hjernen. Følgelig tenker jeg i retning av "et eller annet" med de perifere nervene, men jeg kan ikke si noe om evt hva slags tilstand eller diagnose som ligger bak, men vi kan kanskje tenke at dette kan være en slags nervesmerter.

Men siden ditt spørsmål her er om hva "veien videre" bør være, så er mitt svar følgelig at du bør ta opp med fastlegen din om du kanskje bør utredes nevrologisk.


Du har tatt blodprøver som ikke vist noen tegn til sykdom. Det er bra naturligvis, men siden du sier at denne viser "at du er helt frisk" så er det til din orientering ikke nødvendigvis helt rett, for det er en rekke medisinske tilstander og sykdommer som ikke vises på blodprøver, for eksempel nervesmerter.


Jeg håper at informasjonen her kan være til hjelp for deg, og ønsker deg lykke til.