Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Spenning i bakhodet

Spørsmål

Hei. Jeg har så lenge jeg kan huske følt en følelse i bakhodet. Det kan gå lang tid imellom (uker eller måneder). Jeg er veldig sensitiv og legger merke til den minste ting og det er ikke smertefullt jeg bare føler en slags bevegelse/spenning i bakhodet som varer i 1/2 sekunder. Så mitt spørsmål er, hva er dette og hva er årsaken?

Kvinne 17
Svar

Hei,

Takk for ditt brev. Jeg forstår at en slik følelse må være plagsomt der og da. Du beskriver en fornemmelse i bakhodet som kommer og går, men er veldig fokusert på detaljer. Det er heldigivis ikke smertefullt, men det føles som en bevegelse og/eller en spenning i bakhodet. Det er heldigvis kortvarig og såpass sjeldent. 


Jeg ville lagt merke til om du i disse periodene kan ha dårlig holdning som vi vet kan gi spenninger i rygg, skuldre og nakke. Videre kan det gi en spenningsfornemmelse, hos noen også hodepine i bakhodet. 


I dette området kjenner vi til såkalt "occipital nevralgi" som oppstår når nervene der blir skadet og som forårsaker slike smerter i bakhodet, men også i nakken og som kan bli verre ved nakkebevegelse. Andre kan også utvikle smerte bak øynene. 


Andre hodepinetyper som kan være aktuelle i dette området er clusterhodepine og migrene, men tror ikke det er dem. Jeg kommer for øvrig ikke på andre tilstander som kan gi slike plager. Håper uandett at dette var avklarende og at du ikke vil oppleve det mer. Masse lykke til!