Prolapser i korsryggen, jeg er operert en gang

Spørsmål

Hei. Har prolaps i nivå L4/L5 og L5/S1. Ble i slutten av august operert i nivå L4/L5 pga kraftige ryggsmerter og litt stråling ned i venstre fot som kom og gikk (ikke konstant). Ble mye verre 2 uker etter operasjonen. Har tatt nytt MR som viser nytt prolaps L4/L5. Har nå hatt ekstreme konstante smerter i rygg og venstre fot siden midt i september. Det eneste som gjør at jeg kommer meg gjennom dagene er at jeg går fast på tramadol og paracet (kombinert). Har fått ny operasjon 28.11.18. Jeg har så ekstreme smerter at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre, er desperat (klarer ikke gå, alle bevegelser gjør ekstremt vondt). Er veldig redd for permanente skader på nerven når den ligger i klem over så lang tid. Tenker da på at jeg for eksempel alltid kommer til å ha vondt i fot og at jeg aldri kan klare å gå skikkelig igjen (nå halter jeg rundt de få minuttene jeg klarer å gå) eller lammelse, det er min aller største frykt. Kan jeg få permanent skade på nerven slik min situasjon er nå?

Mann 23
Svar

Hei,

Det er mulig at man kan få litt rest motorisk svakhet men det kan trenes opp i stor grad. Smertene pleier som regel å slippe og veldig få pasienter sliter med kronisk smerte. Det er derfor viktig å få bort prolaps ved vedvarende plager. Jeg håper at det andre inngrepet vil være vellykket for deg. Dvs. at smerten slipper, og det pleier den i stor grad. På sikt må du trene opp og det blir viktig med god fysioterapi. Det er mulig at smerten også "lurer deg" med tanke på svakhet, vi får se hva som er igjen etter operasjonen. Håper dette er snart over og at du slipper bruke sterke smertestillende. Lykke til med det andre inngrepet!