Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Nevropatisk smerte etter hodeskade

Spørsmål

Jeg har etter en fallulykke i hatt brennende munn, spesielt i tunge på høyre side. Hadde stor blødning på høyre side. Ble operert på i august. Fraktur i kraniet. Fikk depresjon med som medisin. Vil helst ikke slutte med den. Skal ha lege imorgen for å se om det finnes medisin jeg kan kombinere med den. Neurantin kanskje? Har sett at oksykodon også har effekt. Men er vel ikke bra å gå på den for lenge? Er det mulig å blokkere nerven på sikt?

Kvinne 61
Svar

Hei,

Takk for ditt spørsmål. Det var veldig leit å høre om din ulykke og plagene dine i ettertid som har vært brennende smerter i munn og tungen på høyre side.

Skaden din ble dessverre komplisert med en hjerneblødning og brudd i skallen som måtte opereres. Det hele ble komplisert med depresjon og du tar legemidler for det.

Jeg synes ikke du skal slutte med den, men pga nerve- eller sentrale smerter synes jeg at du kan kombinere det med Neurontin, f. eks. 300 mg x 3 eller mer (ingen interaksjoner funnet mellom de to legemidlene, så de kan kombineres).

Jeg ville avventet med oksykodon ettersom den kan by på noen problemer som avhengighet. Neurontin har mye bedre effekt mot nervesmerter enn denne.

Vi gjør ikke blokader av nerver i dette området, men legemidler som Neurontin, Lyrica, Sarotex, Tegretol, Trileptal og Cymbalta kan ha meget god effekt.

Det er svært viktig at smerten blir redusert til et minimum slik at du ikke får kroniske smerteplager. Jeg synes at Neurontin er et godt forslag. Lykke til!