Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Nervesmerter etter prolapsoperasjon

Spørsmål

Hei. Ble operert for prolaps i rygg L5/S1 for 1 år siden. Nå fikk jeg repeolaps, og ble operert igjen for en uke siden, L5/S1. Dette var uutholdelige smerter, kunne ikke sitte, stå eller gå. Smertene var på venstre side. Nå opplever jeg ilinger i rumpeball, bak lår samt tær i høyre side, altså motsatt side. Er dette normalt? Eller kan det tenkes at jeg har vært ekstremt uheldig å ha fått prolaps i høyre side de siste dagene? Har ikke hatt smerter på høyre side i rygg tidligere. Hvor lenge varer en hevelse ettee operasjon, hvor lenge vil man ha slike "nervesmerter"? Fikk ikke snakke med noen etter operasjon, så vet ikke hva som er normalt. Kan ikke huske det var slik sist. Blir litt bekymret.

Kvinne 31
Svar

Hei, 


Det finnes flere måter å operere en prolaps i korsryggen på, blant annet såkalt laminektomi og diskektomi. En prolaps i korsryggen forårsaker smerter hvis den presser mot en nerve i korsryggen, men man kan ha smerter i ryggen eller i bena (isjias) som du har erfart. 


Resultat av kirurgi avhenger av operasjonsforløp, eventuelle komplikasjoner samt den generelle helsetilstand til pasienten. Operasjonen tar sikte på å bedre symptomene innen kort tid som vedvarende smerter og nummenhet i bena forårsaket av trykk på nervene. Man løper risiko for skade på nervene som kan resultere i vedvarende symptomer som følelsesløshet eller svakhet i bena, og i sjeldne tilfeller en viss grad av lammelse. 


Prolaps i seg selv kan forårsake slike nerveskader hvis den står for lenge. 


Noen pasienter kan oppleve ilinger pga. ev. hevelse, men som gå over etter hvert (relativt raskt etter inngrepet). Jeg tror ikke du har fått et nytt prolaps på motsatt side. Det må gis beskjed til kirurg om dette. Jeg håper at du blir raskt bedre. Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-