Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

MS - og smerter i foten

Spørsmål

Jeg har MS. Nå har jeg fått noe jeg vil kalle nervesmerter i foten. Kan det ha noen sammenheng med MS. Det varer i 5-10 sek. Så et opphold fra noen sekunder til flere timer.

Mann 75
Svar

Hei,

Takk for ditt brev. Dette høres plagsomt ut! Jeg forstår at du lider av MS, og har utviklet nå plagsomme nervesmerter i foten (dette kalles nevropatisk smerte på fagspråket). Slike smerter vil kjennes ut som "en tannpine", det kan også prikke, og man kan kjenne nedsatt kuldefølelse. Dessuten hvis du "skraper" med negler på området kan det kjennes mindre følsomt på den siden. D.v.s. nervefunksjonen er redusert i området. 


Ja, det kan ha sammenheng med MS, hvis MS angriper f. eks. i korsryggen, men også lokal trykk på fotnerven (dette kalles n. fibularis og n. peroneus på fagspråket). 


Jeg vil anbefale tilskudd av vitamin B kompleks som du får kjøpt på apoteket, de pleier å lindre godt, og vi har gode legemidler mot nervesmerter, så snakk med din lege om det. Dette er også mulig å utrede hele problemstillingen med bilder og "nåleundersøkelser". Jeg håper dette var avklarende. Lykke til og god bedring til deg!