image: Følelse av å gå på en pute

Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Følelse av å gå på en pute

Spørsmål

Hei I den senere tid har jeg hatt følelsen at jeg går på en pute med min høyre fot. Jeg har ikke spesielle smerter og følelesen forsvinner vanligvis etter at jeg har gått i ca 10 min. Har du noe forslag for hva jeg kan gjøre for å bli kvitt eller redusere denne følelsen?

Mann 77
Svar

Hei,

Dette kan ha med å gjøre at nerver ikke virker som de skal i dette området, så det er det vi kaller for en såkalt nevropati. Så da vil det kunne kjennes ut som følelse av å gå på en pute i selve foten.

Dette undersøker vi med ulike instrumenter på huden og legen din kan gjøre det. Det er ikke alltid ledsaget av smerter, men hvis skaden kommer fra diabetes så kan det være nervesmerter.

For mye alkohol kan også skade nervene.

Noen ganger kan det være ytre trykk på nerven, f.eks. ved arbeid med flislegging i knestående eller fotvridninger. Det kan også ha med sirkulasjon å gjøre.

Så det er to ting du må gjøre, undersøke selve hudfølelsen og måle blodtrykket i bena.

Hvordan du løser problemet avhenger av hva som forårsaker det. Hvis det er nerveskader så har vi noen legemidler du kan prøve. Hvis det er sirkulasjonsproblem så har vi behandling mot det også. Håper det var avklarende, og lykke til!

Illustrasjonsbilde øverst: BestPhotoPlus / Shutterstock / NTB