Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Flere plager, verre ved anstrengelse

Spørsmål

Jeg har i flere år vært plaget av tinnitus, halvsidig hodepine, svimmelhet, dårlig søvnkvalitet, "brennende munn" og tidvis kvalme. Jeg har tatt MR av hode og nakke, ingen alvorlige funn, men svært trangt i nakke. Jeg har også vært gjennom nevrologiske undersøkelser fordi jeg har nevropatisk smerte ned i et ben. Jeg ble operert i 2011 i L4/L5 for spinal stenose. Dessverre hjalp det ikke mot den nevropatiske smerten i benet, og ovennevnte problemer er kommet i etterkant av operasjonen.

Jeg har alltid trent og er i god form, men jeg merker til min fortvilelse at symptomene øker i intensitet når jeg trener, dvs. når jeg tar i litt. Egentlig har jeg minst symptomer når jeg er helt i ro, men det er jo ikke et aktuelt alternativ. Jeg ønsker å være aktiv. Jeg har aldri fått noen forklaring på hva som kan være problemet og om det kan være noe som kan gjøres??

Jeg ville vært svært takknemlig for en vurdering.

Svar

Hei,
Takk for ditt brev. Tinnitus bør forsøkes behandles av en ørenesehalslege. MR har utelukket "innvendig" årsak til hodepine, og de vanligste årsaker er spennigshodepine eller migrene. Sistnevnte er ofte halvsidig, som hos deg, pulserende, kommer i attakk. Jeg har erfaring med at fysioterapi og Sarotex kan være virksomme mot spenningshodepine, mens det finnes også flere midler for migrene som man kan forsøke ut. Du har ellers andre såkalte "soft" som svimmelhet, dårlig søvnkvalitet, "brennende munn" og tidvis kvalme. Dette har ikke noe med å gjøre med en "trang nakke", det vil være heller plager fra ben eller armer, med lokale nakkesmerter. Du er kanskje forklart dette? Hvis ikke bør fastlegen gå gjennom med deg de rel. synptomer. Jeg er glad at MR ikke viste alvorlige funn. Noen ganger vurderes trange partier i nakken med tanke på operasjon dersom man har mye plager av dette. Symbalta er et potent middel mot nevropatisk smerte, men kan også gi svimmelhet. Siden plagene øker ved fys. anstrengelse bør sirkulasjon til hodet undersøkes (angiografi) for å utelukke trange partier i kar. Lykke til!