Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sterk følelse av redsel

Spørsmål

Hei. Vanskelig å forklare, men skal prøve. - Har i lengre tid hatt vond skulder og etterhvert nakke. Bedre etter fysio. Fremdeles vond nakke. - Hodepine. Spesielt et punkt, men også litt overalt. 1-2 mnd. - Føler jeg har små skjelvinger i fingre, men ikke synlig. -har av og til en finger som rykker til, så en annen finger. Skjedd 3-4 ganger. -botox i panne for 1-2 mnd siden. -vonde punkt ved bryn. Ikke noe synlig -Fysio sier styrke på armer var bra -nedstemt, men innimellom bra -Tenker sykdom 24/7 -vondt bak det ene øyet samt noe uklart syn når jeg ser ned. Bruker briller. Sjekket trykk hos lege. Alt var bra. Også en sjekk der de brukte farge. Alt bra der også. -Sjekk av brudd, men ble henvist til avd) -vondt på høyre side i hodet. Samme side som øyet. Livredd ALS og MS. Er noe av dette tegn på det? Holder på å bli gal av redsel.

Kvinne 38
Svar

Hei,

Dette høres jo veldig plagsomt ut og det har jeg full forståelse for. Det du beskriver er en betydelig helseangst som er en medisinsk tilstand og sykdom. Det å bekymre seg er naturlig, men kan bli slitsomt hvis bekymringstankene tar overhånd som det dessverre gjør ved helseangst. Det betyr med andre ord at man bekymrer seg på en unormal måte for en viss sykdom, slik du gjør. 


Så jeg synes at du bør søke hjelp for akkurat det hos en psykolog. Jeg ville anbefalt at du oppsøker fastlegen som kan hjelpe deg etablere snarlig kontakt med en psykolog. 


Vond skulder og nakke er relativt vanlig i befolkningen uten at MR viser noen skader. Oftest stammer symptomene fra musklene eller støttevev til musklene (sener, slimposer etc.). Hodepine kan komme sekundært til nakkesmerter som også er relativt vanlig. Noen opplever smerte i bakhodet, andre spesielt i et punkt i hodet, som deg, men også overalt i hodet er ikke uvanlig. Noen kan oppleve smerter bak det ene øyet, mange pasienter med migrene har det, da pulserende hodesmerter (som å kjenne pulsen i hånden) pluss uklart syn. Vi har gode migrenemedisiner. Eldre pasienter med høyt blodtrykk kan også oppleve hodesmerte, men det er en annen problemstilling. 


Skjelvinger i fingre og smårykk i fingre kan være tegn på stressreaksjoner. 


Jeg tror ikke at Botox i panne har noe med dine plager å gjøre.  


Jeg tror ikke dette er verken ALS eller MS. Har ramset over ev. årsaker, men synes at du bør snarlig få hjelp hos en psykolog. Jeg håper at dette var beroligende. Dette er ikke noe farlig i det hele tatt og vil gradvis avta. Det gjør det hos de aller fleste! Lykke til!