Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Overbevist om at jeg har MS

Spørsmål

Hei,
Problemene mine begynte for ca 5 år siden da søsteren min oppdaget at pupillene mine hadde forskjellig størrelse. Jeg gikk til legen som sa at nervebanene var ok, og han sendte meg til øyelege, som heller ikke fant noe. Jeg hadde på den tiden også en slags smerte/stikking i det ene øye. Jeg hadde også hukomelse problemer.
Ca 1/5- 1 år senere hadde jeg en episode med nummenhet i venstre halvdel av ansiktet og lemus flere plasser, jeg var også plaget med rastløse ben. Når jeg satt meg ned i sofaen om kvelden var det ubehaglig å sitte stille. Jeg ble da sendt til MR uten funn, jeg hadde også etterhvert blitt redd for MS, men siden undersøkelsene ikke viste det, gikk den redselen over.
Husker ikke akkurat hvor leng tid det gikk til neste "episode" men antar ca 2 år, da hadde jeg opplevelsen av lammelser i venstre fot og etterhvert venstre arm, jeg følte også det som der var et område som "brant" på fotbladene mine. I tillegg hadde jeg hjernetåke.
Jeg ble sendt til ny MR og videre til nevrolog. MR viste ingen funn og de tok også nevrografi og spinalpunksjon uten funn.
Jeg var jo veldig glad for at det tilsynelatende ikke feilet meg noe, og livet gikk videre.
Saken er at disse symptomene kommer enda, i bølger. Lammelser, svelgeproblemer, svakhetsfølese og hyppigvannlating har jeg også hatt. Jeg har også problemer med menstuasjonen (ca 2år) Den er mye svakere og er hovedsaklig av brunt/gammelt blod
(dette ble også sjekket hos legen med tanke på stoffskifte) Sexlysten er også borte. Jeg har selv vært inne på tanken på Borrelia og tok et utvidet flått panel som også var negativt. Jeg har i de periodene jeg er værst også hodepine og smerter i kjertlene under armene og treg mage.
Jeg er periodevis meget frustrert pga dette, og jeg føler at jeg ikke får hjelp. Jeg har faktisk kommet så langt nå, at selv om jeg var livredd for MS, har jeg tenkt tanken på hvor mye enklere det hadde vært om jeg hadde fått den diagnosen så hadde jeg ihvert fall fått hjelp.

mvh Kvinne 36

Svar

Hei.
Det at pupillene har forskjellig størrelse er ikke ensbetydende med en sykdomstilstand. Noen kan få "anfall" med ulik pupillestørrelse og dette kalles for Adies pupiller (helt ufarlig). "En slags smerte/stikking" er en ukarakteristisk beskrivelse, men kan i medisin representere alt fra en banal øyebetennelse til mer kompleks, f.eks. smertetilstand ved en migrene. Når det gjelder hukommelses- problemer, så er dette helt annen problemstilling enn øye/pupiller. Da er vi over i "kognitiv verden". Etter min erfaring, når både legeundersøkelse og MR av hjernen er normal, er nummenhet i ansiktet og "leamus" helt ufarlig, men kan godt skjønne at dette er ubehagelig. Ofte tyder på skjult angsttilstand / engstelse / bekymringer og har "ingenting" med nevrologiske sykdommer å gjøre. Jeg fremhever dette spesielt siden du skriver "flere plasser" - da det er anatomisk helt umulig å forstå hvordan kunne dette skyldes fra hjernen/nervesystemet. Jeg har litt vansker med å kommenetere dette med rastløse ben dersom du skriver lite om det og det høres ikke typisk som ved rastløse bein (det vil si nattlige plager, ofte eldre...). Du skriver også om en rekke andre plager. Du er godt utredet. jeg har ikke mistanke om dette er nevrologisk. Jeg skjønner at du er frustrert pga. dette, jeg har ikke mistanke om verken MS eller noe annet.
Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-