Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

MS angst - lar seg ikke berolige

Spørsmål

Takk for svar. Ville bare oppklare et par ting. De rykningene jeg nevnte kalte legen nystagmus, og disse er verst på høyre øye denne gangen(husker ikke hvordan dette var forrige gang). Når jeg googlet svimmelhet/nystagmus og prikkinger, dukket MS opp øverst på listen, det var derfor jeg ble ekstra bekymret. Da jeg først fikk diagnosen for 1,5-2 år siden var det stort sett denne svimmelheten jeg hadde. Da hadde jeg IKKE prikkinger ol. Det var disse prikkingene i kroppen, først og fremst i høyre arm og fot, i tillegg til nystagmus/svimmelhet som gjorde at jeg googlet og ble bekymret for MS. MR ble tatt ganske rett etter jeg fikk svimmelheten sist, men de andre undersøkelsene som hos f.eks nevrolog, ble foretatt da svimmelheten hadde begynt å avta. Kan det ha betydning? Det er veldig lenge siden jeg var plaget med depresjon, men det har vært en del stress. Legen mener jeg har fått tilbakefall av vestibulatisnevritten og at prikkingene kan skyldes anspenthet i muskulaturen. Føler at hukommelsen er dårlig, men det er vel heller diffust som du skriver. Så du tenker også (som fastlegen) at svimmelheten denne gangen skyldes at vestibulatisnevritten har kommet tilbake og ikke andre ting som MS? At MS utarter seg annerledes? Og du mener at jeg ikke trenger å bekymre meg og at det ikke er noen grunn til å tenke på ny MR?

Kvinne 41
Svar

Jeg kan ikke se at det har betydning og det virker som det er vestibulatisnevritten som har kommet tilbake og ikke andre ting som MS. Hvis du hadde hatt MS så kunne man tenkt en mikroskopisk forverring av MS. MS gir attakk der du blir syk, og mange får problemer med syn. Indikasjon til MR fastslås etter klinisk undersøkelse (som jeg ikke har gjort). Lykke til!