Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Leamus i hele kroppen

Spørsmål

Hei. Jeg sliter veldig for tiden. Dette startet nå når jeg er i utredning for mulig chrons.. (har litt for høy kalkprotektin) Har vondt på en spesiell plass (nede til høyre nedenfor navelen. Men på koloskopi fant ikke legen noe, skal videre i mr for tynntarm. Har vært hos urolog også da jeg tisser veldig ofte(spes på natten) men ikke lekkasje. Kan dette være tegn på noe galt med nervene? Skyldes ms? Legen min tror ikke det sier han. Den siste tiden har leddet på fingeren hovnet opp og jeg føler meg stiv i fingeren. Men det som plager meg nå er: MYE leamus i kroppen. Skjelver i begge ben (ikke når jeg er iro) og begge hender spesielt ved visse bevegelser(når jeg bruker muskelen,handa) Ubehag i øye, leamus i høyre øye. Og føler meg fort sliten i muskelen mine(føttene) Jeg tenker at dette kan komme pga stress (angst) for jeg føler egentlig at dette blir forverret dagen etter fest eller om jeg sitter og tenker (leser) for mye på nettet. Men dette plager meg så mye at jeg skriker for jeg er redd for ms spesielt... at noe et galt med nervene mine :( Det ble så mye på en gang.. skjelvinger føler jeg kommer og går, men ubehag i øyet har vart i 2 uker og skjelvinger. Føler meg sliten og trett. Men bestemmer jeg meg for å gå fjelltur klarer jeg det fint, men føler meg sliten i kroppen spesielt om morgenen. Nå har jeg gruet meg mye til koloskopi å tenkt mye, da alle disse symptomene kom. Håper det er pga slitenhet og angst:(

Kvinne 27
Svar

Hei,

Det kan skyldes betennelse i tarmen (noe feil med immunsystem). Slike problemer forekommer ved fremskreden MS, det høres ikke ut som du har det, da må vi ta ev. MR etter klinisk undersøkelse og se om dette er i det hele tatt aktuelt eller rett og slett skyldes litt overaktiv blære. 

Hevelser i fingre er ikke noen nevrologiske tegn, det er heller over på leddsykdommer og betennelser i det apparatet. 


Såpass omfattende leamus i kroppen virker noe uspesifikt, og ikke direkte tegn på skader i nervesystem, som er bra, men kan komme av stress (angst). Jeg måtte ha undersøkt deg nevrologisk fra topp til tå for å si noe mer, føler disse plager er tatt litt ut av sammenheng med MS. Så tviler på det. 


Fastlegen kan gjøre nevrologisk undersøkelse også, så en ide å dra dit. Håper også at det er pga. slitenhet og angst, som da kan også behandles hos psykolog. Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-