Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kan det være MS?

Spørsmål

Hei! For 7uker siden fikk jeg influensasymptomer med muskelverk i armer/bein/korsrygg,voldsomme smell i alle ledd, økende »ulmende smerter» ved bevegelse og muskelrykninger i hele kroppen.Jeg hadde også prikninger og nummenhet i ve. Hånd/fot, samt gelefølelse i begge knær. Jeg fikk aldri forkjølelsessymptomer, feber eller hovne ledd. Etter ca 3 uker fikk jeg økende følelsesløshet i ve arm/ben, slik at jeg ble innlagt på sykehus. MR og CT av hodet, MR av ryggraden, blodprøver (revmatiske og nevrologiske prøver, vitaminer/mineraler, crp og senkning) spinalprøve (celler og nevroborreliose), var normale. Ingen smertestillende hjalp og jeg ble sendt hjem uten videre plan. Jeg ble enda dårligere,samt jeg merket at hjertet begynte å hoppe veldig imellom. En privat allmennlege mistenkte infeksjon og ga meg en bredspektret pencillinkur, uten funn på en rekke blodpr.Etter 1,5 dag begynte symptomene å roe seg. Etter 3 dager ble jeg plutselig verre igjen, alle symptomene tok seg kraftig opp igjen og jeg måtte ligge i et mørkt rom helt i ro i en seng. Jeg fikk vondt bak øynene og slet med å lese/konsentrere meg. Den natten våknet jeg også i kaldsvette. Etter dette har det gått litt opp og ned,men jeg merker en gradvis bedring. Borrelia-blodprøven viste negativt funn både i serum og i spinalvæske. EMG- viste også normale funn.På epikrisen fra MR står det at jeg har 3 punktate høysignalsforandringer på FLAIR (dorsalt for høyre sideventrikkels bakhorn, subsinulært på høyre side, samt høyt frontalt på venstre side.) er uendret fra tidligere og tillegges derfor ikke betydning. Nå på slutten av antibiotikakuren våkner jeg midt på natten med prikninger/kriblinger og at bein og armer sover.Kriblingen kan komme på dagen også.Jeg har store smerter i korsryggen, ned i beina og i skuldre, albuer og håndledd. ultralyd av lysk, mage, bryst, blodårer i overkropp var også normal. Kan dette være MS? Og hva bør jeg gjøre videre? Burde jeg sjekkes av revmatolog?

Kvinne 32
Svar

Hei,

Du har hatt influensasymptomer og muskelrykninger i kroppen. Dessuten prikninger og nummenhet i venstre side. Influensa ledsages som regel av feber ettersom det er en infeksjon. Etter innleggelse på sykehus ble det gjort bred og avansert utredning som var normal. Det er betryggende. Du ble noe bedre etter oppstart av bredspektret pencillinkur, men så ble symptomene verre. Nå fikk du vondt bak øynene og kaldsvette. Deretter igjen gradvis bedring. MR viste høysignalsforandringer som er uspesifikke, ikke MS suspekte. Så det kan virke at du har hatt en infeksjon uten kjent utgangspunkt siden du responderer på antibiotikakuren. Det er slik at vi enkelte ganger ikke klarer å påvise hvor en infeksjon startet dessverre. Dette er ikke MS ettersom MR og ryggmargsprøve ikke viste det, men siden du har hatt mye smerter og leddplager så kan det være beretiget med en revmatologisk vurdering. God bedring og lykke til!