Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hva tyder nummenhet på?

Spørsmål

Hei
Jeg har i 1,5 måned slitt med nummenhet i låret som kommer og går. Det varer stortsett ikke så lenge av gangen men jeg merker noen ganger smerter i låret. Jeg sliter med en del nakken og jeg trodde kanskje det kunne ha noe med det å gjøre. Nå har jeg hatt det såpass lenge at jeg tror det er noe annet. Jeg tok det opp med legen min første dagen jeg hadde det fordi jeg var hos han pga nakken. Men han sa ikke noe om nummenheten som kom og gikk i låret. Jeg tror ikke det skjer hver dag, men det skjer mest når jeg ligger i sengen eller sitter i sofaen. Det går relativt kjapt over.

En annen ting er at jeg har tidvis har fått nummenhet i ansiktet på høyre siden. Muligens også venstre, men er usikker jeg har fått det 2/3 ganger i forbindelse med hodepine og legevakten mente det var kraftig migreneanfall siden høyre armen også ble lammet. Det har skjedd 2/3 ganger i løpet av 3 år.

Jeg merket i dag nummenhet på høyre side av ansiktet etter jeg merker nummenhet i låret. Så jeg vet helt ærlig ikke om det kommer pga frykt eller andre nevrologisk grunner. Låret er ihvertfall ikke pga frykt.

Nå har jeg klart å overbevise meg selv om at jeg har MS. Hva tenker du?

Svar

Hei,
Takk for ditt brev. Vi ser at nummenhet er et forholdsvis hyppig symptom, tydende på økte mengder stresshormoner i kroppen (oftest brer det seg da til andre steder i kroppen). Noen ganger, ved klem i korsryggen kan man oppleve såkalt hekseskudd, med smerter i låret, korsryggen, baken over noen dager før det gir seg. Litt uvanlig i din aldersgruppe. Tror ikke det det kommer fra nakken. Jeg er derfor ikke overbevist at dette er MS anfall. Slike anfall kommer gjerne med reduksjon av syn, kraftige smerter/nummenhet ledsaget av motorisk svikt, sykdomsfølelse osv. Det kan ta litt tid, men håper at plagene går raskt over. Lykke til!