Har nevrofibromatose men er redd for ALS

Spørsmål

Hei jeg fikk akutte ryggsmerter etter en jobb. Fikk store problemer med vannlating. Etter fire dager ble jeg innlagt på sykehus. Tok MR som viste prolaps i l5/s1 uten tegn til rotafeksjon. Ble sendt hjem med smertestillende og resept på imovane. Etter ca en uke begynte jeg å kjenne smerter i begge beina. Sluttet på imovane da jeg trodde det var disse. Men etter to uker uten er smerten der fortsatt. Faktisk blitt værre. Er værst om natten. En stikkende/ strømlignende følelse fra lårene og ned. Har også de siste dagene blitt nummen i armene. Har også mye muskelkramper rundt om på kroppen. Og nedsatt kraft i fingrene Sover svært dårlig av dette? Hva kan dette skyldes? Er det prolapset som har utvidet seg? Kan jeg ha fått MS? Rastløse bein? ALS? Jeg er svært bekymret og lurer på hva som skjer med kroppen . Er tidligere diagnostisert med skoliose og nevrofibromatose. Går på ibux og voltarol for tiden. Vannlatingen er sånn passe Ok igjen men føler jeg må gå flere ganger en tidligere. Er nå 7uker siden jeg fikk prolaps

Svar

Hei,
Takk for ditt brev. Akutte ryggsmerter med vannlatingsproblemer passer med prolapsdiagnose, og passer ikke med diagnosene ALS eller rastløse bein. Det er vanlig å se tilstanden an, fordi prolaps kan gå litt tilbake. Smerter i beina kan også forklares av prolaps, det vil ikke komme av Imovane og oftest er slike smerter stikkende eller strømlignende. Nummen i armene kommer ikke av prolaps i korsryggen. Dette må undersøkes nærmere av lege, kan ha flere årsaker og listen er lang, men man tenker ikke umiddelbart på MS, rastløse bein eller ALS. Nummenhet kan komme av bekymringer også. jeg vil som sagt anbefale at legen undersøker der på nytt fordi dette er nye symptomer. Lykke til!