Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Fortsatt svimmel og ikke bedre

Spørsmål

Hei. Har hodepine noe med forhold i hjernen å gjøre? Skjønner at migrene har noe med det å gjøre, men har hatt konstant hodepine en stund nå. Er det noen av disse som kan være aktuelt å bruke mot migrene? en ønh lege har skrevet dem opp, i forbindelse med evt vestibulær migrene. Atacand, pranolol, metroprolol, venlafaxin, eller noritren / sarotex. Kan lese meg opp på disse, men jeg har i grunn normalt blodtrykk. Hatt følelse av at jeg går på en madrass omtrent, eller sitter på båt i bølger, men balansen er ellers god. Finner ikke ut av det, men tenker litt på migrene. Er iblant når jeg blunker, at jeg ser blinkende lys, eller noe lys som flytter på seg. Er det noe medisiner man kan prøve, eller har de alle bivirkninger som sløvhet, lavere bt osv? Paracet hjelper ikke, og har iblant vondt i hodet hele dagen. Har aldri slått hodet på noen måte, så skjønner ikke dette. Nevrolog finner ikke noe galt utifra tester, annet enn at MR av hodet viste noe funn. Prøver å ikke tenke det verste, men ser at hvite flekker osv kan være assosiert med MS. Får ofte sånn kriblete følelse i ben og armer. Men alt i alt er jeg 100% frisk fra før. Denne flyte aktige / båtdekk følelsen har snart vært her i 4mnd. Jeg kommer ikke noen vei, så tenker kanskje at migrene medisin kan være en løsning. Jeg har lest at "rocking sensation" kan være relatert til psykiske årsaker, men dette blir ikke noe verre, om jeg går på kjøpesenter eller noe sånt. Tror ikke det har noe med det å gjøre. Har aldri hatt noe sånne plager, men opptatt av helse / hypokonder, kan jeg godt skrive under på. Krystallsyke har jeg fått så mye behandling for, og det hjelper ingenting. Prøvde stemetil, men det funket ikke. Mulig dette bare tar tid, men skulle prøvd noe mot hodepine. Moren min har migrene med aura

Mann 23
Svar

Hei,


Hodepine har med forhold i hjernen å gjøre da kan skyldes irritasjon i hjernehinner og blodårer. 


F. eks. kan en hodeskade eller en svulst forårsake hodepine. 


Endringer i blodkarets diameter i hjernen, betennelse eller muskelspenninger i nakke og hodeområdet kan stimulere smerte. Det er bakgrunn for angrepspunkter for de legemidlene du ramser opp: Atacand (blodkarets diameter i hjernen), Pranolol (blodårer), Metroprolol (blodårer) - uavhengig av høyt blodtrykk, vil ikke påvirke meget blodtrykk hos de med normalt blodtrykk; 

Venlafaxin (smertesentre), Noritren (smertesentre) og Sarotex (smertesentre).  


Vi har ikke medisiner mpt svimmelhet direkte, men alle disse er forebyggende ved kronisk hodepine. Jeg tror ikke de "hvite flekker" har noe med dette å gjøre og det er svært tvilsomt på at det er MS. Man får heller inntrykk av psykogene (psykosomatiske) plager, men forstår at du tror ikke det har noe med det å gjøre.  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8481848/ Behandling vil være en psykomotorisk fysioterapeut og jeg vil at du prøver det for å bli bedre.


Vil ikke anbefale videre bruk av Stemetil. Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-