Føler meg som popkornmaskin

Spørsmål

Hei.
Jeg har i en periode på 5 uker vert plaget med muskel rykninger/ facikulasjoner overalt på kroppen,spesielt i bein og armer. Hva kommer dette av?
Det ser ut som det lyner/blafrer når det skjer. Varer ikke lenge om gangen og er ikke tilstede hele tiden. Når jeg slapper av kjennes det ut som det bruser og dirrer i musklene. Innimellom kjenner jeg også at det strammer i musklaturen ,gjerne i en arm,og neste dag en fot.
Er utrolig trøtt og sliten og føler jeg har vert på en skikkelig trenings økt. Tatt blodprøver som alle var fine. Har tatt mr som jeg ikke har fått svar på enda.
Kan dette være als? Ms?
I såfall kan als starte med facikulasjoner?
Noen ganger napper det også i fingrene/tærne når jeg får leamus,akkuratt som de rykker til.
Er også svimmel og føler jeg må konsentrere meg for å holde balansen.
Var hos legevakt sist uke da det prikket i beina og det strammet sånn i musklene. Legen der sa jeg hadde veldig god muskelkraft og gode reflekser
Men mente dette var spesielt . Skal til nevroligisk undersøkelse om 5 uker.
Er veldig urolig ,om dette kan være als,eller en annen type alvorlig sykdom.
Har også dirringer på øynene som kiropraktor oppdaget. Slitt med svimmelhet. Føler meg ofte gele i musklene.
Tenker mye på dette,og jo mer jeg stresser med det,mer kommer det.
Burde jeg være bekymret?

Svar

Hei,
Takk for ditt brev. Det er helt vanlig og ufarlig med slike plager ("Benign fasciculation syndrome"). Man vet ikke helt årsak til det, men man vet at det er helt vanlig og ufarlig. "Noe" svikter i muskel. Vi vet at det øker med stress, stimulerende midler (f.eks. kaffe), lite søvn, tankekjør osv. Nei dette er ikke verken ALS eller MS. Nei, ALS starter aldri med isolerte facikulasjoner, etter min menig helt søkt bekymre seg om disse sykdommer. Du må ignorere disse plager, de går bort om litt, leve som vanlig. Lykke til!