Trykk i hodet

Spørsmål

Hva er galt med hodet/synet mitt? Jeg har ikke hatt migr.anfall de siste 3-4 mnd, men plages veldig med "trykk" bak øyne/nese, og det er vanskelig å fokusere når jeg leser,"ser" lyse/mørke flekker som danser foran øynene. Jeg kjenner dette nesten hele tiden. Har oppsøkt fastlege, optiker, øyenlege og nevrolog men har ikke fått svar på hva som feiler meg. Har tatt CT og MR men alt er normalt. Blodprøvene er fine, men jeg tar nå vitaminer og mineraler. Slutta å røyke 5.jan, er noe overvektig. Fikk råd fra nevrologen om å føre anfallskalender, trimme daglig og FINNE MEG EN MANN "fordi det er jo ikke alt man kan snakke med barna om"!! Er enslig med 3 barn (12, 16 og 18 år) Jeg har blitt psykisk sterkere det siste året. Arb som lærer i vg skole.

Relevante sykdommer/medisiner: Har migrene, DH, allergi (pollen, mat). Bruker RELPAX ved migr.anfall og allergimedisiner om våren.

Kvinne, 36 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er ikke lett å skulle foreslå en vettug diagnose når du allerede er utredet med bildeundersøkelser, hos øyelege, nevrolog, optiker og fastlege.

Du har også fått antydninger om at dette kan være psykisk - og du sier selv at du har blitt sterkere psykisk den siste tiden. Det må jo tyde på at du ikke har vært så sterk tidligere.... men tror du selv at det er en psykisk årsak bak plagene dine?

Når du er utredet så grundig som du er blitt kan man nok utelukke alvorlig sykdom. Man kan i de aller fleste tilfeller også da utelukke sykdom som kan behandles. Det man sitter igjen med er da sannsynligvis en diffus tilstand som er vanskelig å gi et navn, vanskelig å behandle og som ikke er farlig. I noen slike tilfeller må man rett og slett lære seg å leve med plagene og ikke bruk masse ressurser og krefter på å finne ut av hva det "egentlig" er.

Nå er jeg ikke en tilhenger av å gi opp fordi noen sier at dette kanskje er psykisk, det er nok av eksempler på diagnoser som dukker opp i senere utredningsrunder og som både kan diagnostiseres og helbredes. Du skal ikke slå deg til ro med at "du skal finne deg en mann" hvis du selv føler at det er noe fysisk galt. Alt jeg sier er at det er stor sannsynlighet for at dette ikke kan gjøres noe med når det også er så vanskelig å diagnostisere.

Man kan tenke seg sykdommer i både nervesystemet og øynene eller eventuelt generelle organovergripende sykdommer som årsak til plagene dine. Ut fra det du beskriver er det imidlertid ingen typisk diagnose som er lett å gjenkjenne. Derfor vil jeg ikke spekulere i hva dette kan representere.
Vi må jo gå ut fra at de du har vært innom har utredet deg grundig og tenkt på vanlige og sjeldne forklaringer på plagene.

Jeg synes i første omgang du skal la dette bero og se om tiden forandrer på plagene dine. Går de ikke over og du opplever dem som veldig plagsomme skal du be fastlegen din om en ny vurdering, eller evt en second opinion hos en annen spesialist.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-