Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Synsforstyrrelser og migrene

Spørsmål

Hei. Eg har hatt migrene av og på i 4-5 dager no, og etter det er eg i ulage fleire daga, kutter mest mogleg skjermtitting, legge meg tidlegare og prøver å «hente» meg inn igjen. Det er eit år sidan sist eg hadde eit slikt fleire dagars anfall, før det innimellom men ikkje meir enn 1 dg. Ifjor tok eg ny synssjekk og måtte begynne med nye progressive briller og nye databriller( hadde tidlegare kun databriller). No når eg skal sjå på pc på jobb så har eg problem med å sjå ordentleg, sit og med frykt for synsforstyrringar. Er synet påverka i fleire dagar etter eit anfall eller bør eg sjekke synet igjen? Eg har susing i venstre øyre som eg meiner kom etter eit to dagars anfall for 4 år sida, har testa hørsel og har fått beskjed at hørsel er litt nedsatt på dette øyret, men svært lite nedsatt. Det forsterka seg når eg er trøtt og stressa. I dagane før migrene og under har eg hatt noko som liknar på leamus i høgre øyre, ikkje heile tida. Bør eg ta ein sjekk hos fastlege sjøl om eg ikkje har migrene fleire gonger for året? Det gjer meg litt redd når eg har desse anfalla og eg blir meir forknytt og fryktar at det er verre ting som forårsaker anfalla. Men har mykje bagasje, hatt nokre tøffe år arbeidsmessig, psykisk krevjane og har hatt angst og depresjonar tidlegare.

Kvinne 43
Svar

Hei, 

Du får langvarige migreneanfall, men heldigvis ikke så ofte. Spesifikke briller og databriller kan ha en positiv effekt mot slike og andre symptomer. Ulike synsforstyrrelser ved migrene skyldes nedsatt blodstrøm under anfallet og det at blodkar i netthinnen forandrer blodårediameter. Det vil si forbigående mindre surstoff til øyet. 


Oftest kommer synet tilbake i løpet av en time. Synspåvirkning i flere dager er litt uvanlig så jeg synes at bør sjekke synet. Det er kjent at susing i et øre kan bli verre ved tretthet og stress så man må prøve unngå det. Leamus i øye er i grunn ufarlig og er vanlig forekommende, f. eks. ved tretthet og stress så det anbefales å forsøke unngå det. 


Vi har fått nye forebyggende migrenelegemidler, men de er mer aktuelle ved kroniske migreneplager og hyppig forekommende plager. Et legebesøk er berettiget hvis migrene endrer karakter, dvs.du får noen nye og vedvarende plager. Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-