Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Synsforstyrrelse og hodepine

Spørsmål

Hei! Jeg har et par ganger vært utsatt for noe som virker som migreneanfall, med aura. Det har kun skjedd et par ganger, og til å begynne med føles det som om sidesynet gradvis forsvinner, før resten av synsfeltet skurrer ut, og jeg kun klarer å tyde halve ansikter eller veldig store bokstaver. Andre gangen dette skjedde startet det som en liten flekk i synsfeltet, nesten som man blir blendet av solen, som vokste seg større til jeg fikk samme resultat. Denne gangen forsvant det etter rundt en halvtime, men kom tilbake senere på dagen. Begge tilfellene har synsforstyrrelsene vart i flere timer, og slått meg ut store deler av dagen.

Etterpå fikk jeg den typiske hodepinen, som varte i flere timer.

Mitt spørsmål er egentlig om det er vanlig å ha aurafase lenger i 1 time? Hodepinen for seg selv kan jeg leve med, men synsforstyrrelsen gjør at jeg ikke klarer å fungere normalt, og jeg har ingen anelse om når det kommer til å skje, så jeg går rundt og engster meg for at det skal skje igjen, fordi jeg trenger å ha kontroll.
Er det i så fall noe jeg kan gjøre for å korte ned disse synsforstyrrelsene dersom de skulle forekomme? Begge gangene dette har skjedd har det kommet helt plutselig, og uten forvarsel. Jeg oppsøkte øyelege og fikk klarert at alt så normalt ut, og fikk samme svar fra min fastlege, uten videre undersøkelse. Har derimot aldri gått til lege spesifikt pga. migrene.

På forhånd takk!

Svar

Hei,
Takk for ditt brev. Man kan ha sysnforstyrrelser en stund før ensidig hodepine meldes seg, dette er helt typisk for migrene og kjennetegner migrene sådan. Det finnes ikke andre tilstander som gir slike plager, epilepsi f.eks. gir ikke typisk hodepine som migrene, men kan gi synsforstyrrelser. Vi henviser også øyelegen for en sjekk av øyebunnen og i ditt tilfelle var jo dette normalt. Man kan forkorte migreneanfall med migrenespesifikke medisiner, og jeg anbefaler at du får testet disse ut i samråd med din lege. Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-