Sterk hodepine

Spørsmål

Hei. Samboeren min (mann 33 år, normalvektig, kontorjobb med en del stressende perioder, normalt forhold til trening, mat og alkohol) sliter periodevis med akutt sterk hodepine. Jeg har bare vært i livet hans i 6 måneder og det er første gang jeg ser dette selv, orgasme er den utløsende årsaken denne gang, men da vi i andre forum har lest oss frem til at det kan være normalt med korte intense hodepiner under orgasme, varer det her hos han i opptil flere dager og er veldig ubehagelig. Når det "slår ut" kjennes det som at det stråler fra rett over øre, ned halsen og ned til starten av brystkassen på feil side for hjerte. Før det går over i en hodepine som vedvarer og blusser gjerne opp igjen til det intense ut over dagen/e. Da i hele hode.
Han syns ikke noe om å gå til legen for "noe så teit som hodepine" men jeg blir skremt da det skal sies at han for noen år siden fikk et sterkt anfall av den samme hodepinen (men det kom ikke fra sex, heller "ut av det blå")hvorpå han selv oppsøkte legevakt som sendte han videre til sykehuset, her ble han liggende i 14 dager! Legene fant ingen feil. Han ble fortalt at det var helt normalt å finne mange cyster i hode- men ingen av de var onde og alle tester var fine. Jeg vet at svulster er det siste man burde bekymre seg ordentlig for - men kan noen av disse "normale" cystene "alle har" - bli onde eller legge press på denne måten? En annen ting jeg stusser ved hos samboeren min er at han har to ulike pupiller, begge reagerer på lys men de har aldri samme størrelse, den ene er mye mindre. Han bruker linser men optiker har aldri sjekket hvorfor pupillene er så forskjellig - kan det ha noen sammenheng?
Tusen takk for svar!

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,
Takk for ditt spørsmål! Jeg beklager mitt forsinkede svar og håper at du får nytte av svaret. Vi tenker på blødning ført og fremst ved veldig akutt hodepine, dvs. hodepine som utvikles i løpet av sekunder og er veldig sterk. Når pasienten legges inn pga. dette har det høyt prioritet, og det blir gjort undersøkelser for å avkrefte/bekrefte dette. Av min erfaring finner vi hos kun i mindretall en blødning heldigvis, resten skyldes andre årsaker, anstrengelse, migrene, spenningshodepine, samleie osv. Hva han har bør kartlegges ved utspørring, gjennomgang av tidligere undersøkelser og ev. nye undersøkelser. Cyster er ufarlige og blir ikke til noe ondartet. Hvis det er mistanke om noe slikt vil pasienten følges med regelmessige bildeundersøkelser. Noen har litt forskjell i pupillestørrelse uten at det er tegn på noe spesifikt. Sånt er mest relevant hvis en pasient er kritisk syk (f.eks. bevisshetsnedsettelse). Selvfølgelig hvis han er veldig plaget bør han vurderes av en lege eller nevrolog fordi ting kan endre seg med tid (altså siden sist han var innlagt). Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-