Smerter i hodebunnen. Nedsatt energi. Muskelsmerter

Spørsmål

Jeg har lenge vært plaget med smerter i hårrøttene/hodebunn.Vondt å dra til frisøren,må daglig massere hodebunn.har migrene,men hatt lite typsik migr.smerter som før.Har ikke sår hodebunn.Smertene ligger under huden på en måte.Har leddsmerter daglig.nakke og skuldre og til tider ryggrad.Har lite energi og har hatt det i omtrent 3 år, alt har gradvis blitt verre.Vektoppgang på 15 kg det siste halve året.Er da sykdom har vært som verst.Har ofte vondt i hode,men ikke migrenesmerter?.Hvis jeg går tur,får jeg vannansamlinger i kroppen.Hender blir opphovnet og kroppen føles tung.Har vært sykemeldt i 4 mnd uten bedring.Trodde det var utbrenthet pga nattjobbing i et år,Det ligger nok noe annet bak?Var nylig i spania.Varmen tok knekken på meg.hadde vondt i nakke og skuldre og hadde null enegri.Etter jeg kom hjem ble jeg forkjølet,Men det er ok nå,men har fått smerte over ene øyet.(Vondt å se til siden og ned) Kjennes ut som en rar hodepine.Har vært hos legen flere ganger.de mener jeg har trøtthetssyndrom?Men Jeg sover 6-8 timer hver natt og har ikke behov for mer.Blodprøvene mine er ok.(stoffskifte,jernmangel etc)MR prøve også OK.Tror jeg bærer på en diagnose?.Jeg spiser normalt å prøver å være i aktivitet,Men mine plager blir verre av det.Fort utmattet.leddvondt.legger til at min mor har nervesmerter i hodet etter tre drypp(muligens)hun Fikk diag:krystallsyken,Ble frisk fra det.Vært innlagt flere ganger pga lammelse på høyre side av kroppen(Antageligvis drypp)Leger har ikke funnet ut hva hun har.Hun har ofte vondt i armen,Men prøver viser at hjerte er ok.Er ofte kvalm.Hun er enda ikke frisk.For 3 år siden hadde jeg det legene kallte"akutt migreneanfall"som varte i over 2 uker.Spydde dagli,Spiste null,totalt slapp,sterke smerter i hodet.Gikk ned 7kg.Tok CT,Ingen funn.har ikke hørt mer.Ble gradis bra,Men etter det,kom alle plagene som nevnt ovenfor.
Fastlege mener at jeg ikke er i faresonnen for min mors sykdom.
Føler meg 70 år i en kropp som er 23.Kan det være kreft?

Kvinne, 23 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Jeg forstår godt at det må være slitsomt å gå med disse symptomene. Bekymring for alvrolig sykdom forverrer sannsynligvis symptomene slik at det oppleves enda kraftigere. Jeg kan berolige deg med at ingen av symptomene som du beskriver taler for alvorlig sykdom som f.eks kreft. Du beskriver en overfølsomhet i hodebunnen uten sår eller eksem. Muskel smerter, utbrenthet med lite energi.Vannansamlinger i kroppen, vektoppgang. Senere tid smerter i øyet ved sidesyn. Det er ingen direkte fellesnevner som kan forklare symptomene. Smerter i forbindelse med øyebeveglese henger sannynligvis sammen med nylig gjennomgått forkjølelse. Angående vannansamlinger i bena, føler du deg tungpustet? Hjertebank? Har legen lyttet på hjertet ditt? Er det vurdert ultralydsundersøkelse av hjertet? hjertefeil i familien?Alt dette må tas i betrakning av hvor uttalt hevelsene er. Det krever klinisk undersøkelse.
Overfølsomhet i hodebunnen: Det finnes en tilstand som heter trichodyni, der man får smerter når i hodebunn, som kan forverres når håret beveger seg. Denne tilstanden er karakterisert av ubehag, smerter og følelseendringer i hodebunn uten utslett. Mange er også plaget med hårtap. Hva som er årsaken til tilstanden er fortsatt ukjent. Trichodyni rammer vanligvis den sentrale del og sidene av hodebunn. Hvis man ikke finner noen anne forklaring til smertene kan man forsøke å behandle dette på ulike måter. Her er det liten dokumentasjon, så man må prøve seg frem litt. Det er besekrevet at kortisonkremer, Capsaicin krem og lokalt bedøvende midler kan være til hjelp for noen. Dette kan være verdt et forsøk, snakk med fastlegen din om dette. Når det gjelder nedsatt energinivå og muskelsmerter kan det være mange årsaker til dette. Det blir dessverre en umulig oppgave å kunne gi deg et svar på dette uten klinisk undersøkelse og god sykehistorie.
Mitt forslag til deg er følgende: Ta opp med fastlegen følgende: Vektoppgang og vannansamlinger. Kan det være en sammenheng? Er albuminverdien i blodet normalt? bør Det gjøres ultralyd av hjertet? Kan vektoppgangen forklares av økt væskeansamling i kroppen?
Hodebunnsplager: Kan tiltak som nevnt over være aktuelt?
Jeg håper dette var litt oppklarende og beroligende med tanke på frykt for alvorlig sykdom.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-