Mistanke om migrene

Spørsmål

Har hatt hodepine siste 6-7 dager. Begynte gradvis, først bare episoder i løpet av dagen så etterhvert opptil 75 % av tiden på dagtid. Har også våknet opp med hodepine. Hodepinen kjennes sprengende ut, som et voldsomt trykk i hodet og stråler noe til/kommer sammen med noe smerter bak øyne, bakhode/helt øverst i nakken og øvre del av nesen/ved siden av nesen. Hodepinen kommer sammen med svimmelhet og kvalme. Til sammen kjennes det noe ut som reisesyke/sjøsyke og hodepine kombinert. Den kraftigste hodepinen jeg har hatt. Pleier vanligvis ikke å ha hodepine. Har hatt hodepine ved enkelte luftveisinfeksjoner og i episoder i tenårene. Har også vært noe lyssky, i den forstand at det er mer behagelig for meg å ha øynene lukket. Kan ikke lese eller bevege meg for mye, iallefall ikke ta transportmidler da dette forverrer symptomer og fremprovoserer brekninger. Når hodepinen er verst må jeg ligge flatt med øynene lukket og ispose på hodet. Det har vært veldig hemmende. Smertestillende fungerer dårlig. Synes også at fremoverlening og stramming av magemuskler som ved toalettbesøk forverrer noe hodepine, dog i mindre grad enn de andre tingene. Hodepine jeg hadde i tenårene hadde noe lignende karakter, men mindre voldsom og langt mindre langvarig. Kunne få hodepine og kvalme av sterke lukter, som duftlysseksjonen på Ikea og bruk av transportmidler. Når jeg først fikk det varte den i mange timer, men ikke flere dager i strekk som nå. Hva kan dette være/skyldes? Har ikke ømhet i muskulaturen langs nakken eller skuldrene. Siden jeg skrev dette har hodepinen blitt mye mindre plagsom, bare litt av og til nå. Lurer likevel på hva det kan ha vært/være. Byttet fra Tramadol tilbake til Paralgin Forte i tilfelle hodepine var bivirkning. Merket i utgangspunktet ingen sammenheng mellom når jeg tok hurtigvirkende kapsler og hodepinen. Synes ikke 4 PF er i nærheten av nok for smertene jeg tar de for (smerter i øvre rygg som stråler frem til bryst og øvre mage).

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Takk for ditt brev. Dette høres svært plagsomt ut. Du har vært plaget av hodepine siste dager. Slik du beskriver det med gradvis start, oppvåkning med smerte, sprengende karakter, utstrålingssmerter, svimmelhet, kvalme, lysskyhet, forverring ved fysisk aktivitet kan tyde på migrene. Da fungerer vanlige smertestillende dårlig så jeg ville foreslått et snarlig legebesøk og forsøke migrenespesifikke medisiner. Tramadol og Paralgin Forte er nemlig ikke så effektive mot migrene, men vi har spesifikke legemidler mot migrene. Ibux i høy dose, f. eks. 400 eller 600 mg kan være effektivt. 


En lege må også undersøke nakken og undersøke deg nevrologisk. Selv om du ikke har ømhet i muskulaturen så pleier vi undersøke nøye nakken eller skuldrene for å utelukke den andre vanlige hodepinen som kan stamme herfra (spenningshodepine eller nakkehodepine). Vi pleier også å bestille MR av hjernen med blodgjennomstrømningsundersøkelse ved kraftig hodepine for å utelukke andre relevante sykdommer (spesielt når det er nye og kraftige smertesymptomer). 


Så jeg synes at du bør oppsøke legen din og få dette nærere undersøkt med tanke på migrene. Er det andre i din familie som har dette? Oftest er det arvelig men trenger ikke å være. Fysioterapeuter har også egne behandlinger som kan være hjelpsomme. Lykke til og god bedring!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-