Migrene, vil bli gravid

Spørsmål

Går på Topimax 25mg for forebygging av migrene. Har hatt god effekt men effekten detter etter en god stund så har vært oppe i en dose på 2 tabletter morgen og 2 tabletter på kveld. Har nå sluttet på Topimax og p-piller i håp om å bli gravid. Men har fått veldig hyppige anfall ( 3 i uken og mere). Har også gått mye opp i vekt (har PCOS). Lurer derfor på om det er mulig å fortsette på Topimax inntill jeg finner ut at jeg er gravid, eller får noenlunde regelmessig eggløsning (usikkert om jeg noen gang vil få ser men). Hvor stor sjanse er det for at fosteret får missdannelser? Lurer også på når den berømte sprøyten Aimovig for migrene blir mulig å få uten å betale hele selv (5000kr)? Må man bruke prevansjon når man går på den?

Kvinne 30

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Jeg vil ikke anbefale at du bruker noen tabletter ved slike forsøk, verken Topimax eller den nye. Jeg ville heller forsøkt utsette graviditetsforsøk da. Migrene kan jo avta kanskje i graviditet også. Du må vurdere hvor mye du er plaget, så forsøke på å bli gravid i en roligere fase er min anbefaling. Dette for å være 100% sikker med tanke på fosterutvikling. Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-