Migrene og Epilepsi

Spørsmål

Hei
Jeg har siden jeg var 10 år slitt med stiv nakke i stress perioder. Dette fører videre til hode smerter, synsforstyrrelser blindhet i ca en time, prikking i hender ansikt tunge og ben, nedstemthet, dunking i hode, mangel på søvn, kraftig rødming med smerter i ansiktet, stikking i øynene og kvalmhet.
Dette har jeg fått undersøkt på alle tenkelige måter og fremdeles er det epilepsi eller migrene. På en CT test viste det seg at det var noe økt reaksjon i det bakre/nedre del av hjernen under påkjenning av blinkende sterkt lys.

Medisiner fungerer bare noen ganger før de mister virkningen.

Ikke alle reaksjonene som jeg har nevt før oppstår samtidig, dette varer helt til jeg har slitt meg ut. (Fysisk aktivitet av en eller annet slag)F.eks sexuel aktivitet kan både starte og stoppe "anfallene" som kommer stikende etter en dag eller så.

Hva er dette og hva kan gjøres?

Relevante sykdommer/medisiner: Epilepsi eller migrene?

Mann, 33 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kjære mann på 33 år,

Vi ser mange barn som har stiv nakke og hodepine allerede i 10 års alder. Det er heller ikke uvanlig at migrenesykdommen starter i så ung alder. Det ser ut til at du har vært plaget i mange år.
Ut fra de opplysninger jeg har fra deg kan jeg ikke utelukke verken migrene eller en form for epilepsi.

Lurer på om den undersøkelsen du referer til med blinkende sterkt lys, såkalt flikkerstimuering, kan ha vært en EEG undersøkelse og ikke CT? En ”økt reaksjon” her kan være uspesifikk, men bør vurderes av en spesialist i nevrologi som ser på resultatene av undersøkelsen i lys av til dine symptomer. Det er en noe økt forekomst av epilepsi hos migrenepasienter, og det er jo ikke helt usannsynlig at det i ditt tilfelle kan dreie seg om begge deler. Du sier at ikke alle symptomer oppstår samtidig, hvilket støtter tanken om at det kan være to ulike, men likevel beslektede sykdommer du har.

En fin måte å kartlegge dette på er å benytte Migrenedagboken som du finner på vedlagte link. Ta med denne til legen din som da lettere kan vurdere din tilstand. Du kan også be om å bli henvist til nevrolog.
Dersom migrenepasienter har 3 anfall eller mer per måned er det vanlig å gi forebyggende medisin.

I de senere år har man fått god erfaring med å bruke medikamenter mot Epilepsi for å forebygge migrene. De vanligste er Orfiril, Neurontin og Topimax.

Håper du får hjelp til å få kontroll over sykdommen din. Du må ikke gi opp!

Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn